Toprağa Gömülü Yalıtım Malzemesi Bulundu

Sapanca ilçesinde Fransız ortaklı bir tesisin bahçesinde ihbar üzerine başlatılan kazı çalışmaları sonrasında toprağa gömülü yalıtım malzemesi bulunarak tahlil için TÜBİTAK'a gönderildi.  

Alınan bilgiye göre bir ihbar üzerine harekete geçen Sakarya İl Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri, Sapanca ilçesi Yanık Köyü'nde bulunan Fransız ortaklı bir onduline fabrikasının bahçesinde inceleme yaptı.

Teknik elemanlar tarafından fabrika sahası ve çevresinde yapılan idari kontrollerde atık tespit edilmesi üzerine Sapanca Sulh Ceza Mahkemesi'nin fabrika sahasında adli arama ve kazı yapılmasına izin vermesinin ardından jandarma ekipleri nezaretinde kazı yapıldı.

Membran Bulundu

2 gün süren çalışmaların sonunda toprağa gömülü vaziyette Bituline isimli membran yalıtım malzemeleri bulundu.

Bulunan Bituline isimli malzemeden analizleri yapılmak üzere numune alınarak TÜBİTAK'a gönderilirken, gelecek sonuçlara göre gerekli yasal işlemler yapılacağı açıklandı.   

Öte yandan olayla ilgili bir açıklama yapan Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, ihbar üzerine fabrikada kazı yaptıklarını ve bahçede membran denilen bir malzeme bulduklarını söyledi.

Zararlı mı değil mi Bilinmiyor

Bulunan atık maddenin bina temellerinde yalıtım malzemesi olarak kullanıldığını ifade eden Taş, "Fabrika yetkilileri kanalın etrafına yalıtım amacıyla malzemeyi koyduklarını söylüyorlar. Çıkan malzemenin miktarı belli değil. Bu maddenin varlığının tespiti yapıldı. Rulo şeklinde yalıtımda kullanılan membran malzemesinden örnek alındı. TÜBİTAK'a gönderdik. Analiz sonucuna göre hareket edilecek. Çevreye zararı olup olmadığı analiz sonucu belli olacak. Gelen sonuca göre hareket edilecek" dedi.   

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]