Topçu: Bakanlık illegal faaliyetleri bırakmalı

Aktif Eğitimciler Sendikası Sakarya Şube Başkanı Muhsin Topçu, 2014-215 eğitim yılının Milli Eğitim Bakanlığı\'nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını söyledi. Topçu, "Bakanlık, fişleme, tasfiye, kadrolaşma gibi illegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmelidir." dedi.

Topçu, düzenlediği basın toplantısında "Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemleri kısa vadede çözülmek şöyle dursun, daha da derinleşme, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüşme tehlikesi var. olduğunu belirtti. Topçu, "Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ‘hayır’ diyoruz." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığını vurgulayan Topçu, şunları kaydetti: "Milli eğitim sistemimiz, planlı ve sistematik olarak; toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırılarak, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tek tipçi bir anlayışla siyasallaştırılmaktadır. Siyasi irade, bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarımızda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gitmektedir."

Kamu çalışanlarının fişlendiğini, çalışanların inançları, dünya görüşleri, siyasi veya sosyal aidiyetleri nedeniyle hukuksuz olarak fişlendikleri ortaya çıktığını vurgulayan Topçu, "Bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, insanları birbirine düşürmeye, toplumsal barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği, çalışma barışını bozucu, siyasi iktidarın kendi keyfine göre belirlediği standartlara uymayanları kamudan tasfiye etmeyi amaçlayan bu fişlemelerin tamamı hukuksuzdur ve suçtur." dedi.
Kamuda hukuksuz tasfiye yapıldığını, iyi planlanmış bir rotasyon uygulandığını dile getiren Topçu, "MEB’i rotasyon gibi sınırları belli olmayan ve uygulanması halinde pek çok sıkıntıyı beraberinde getirecek hususlarla meşgul olmak yerine, eğitimin katlanarak büyüyen yüzlerce sorununa çözüm aramaya çağırıyor, Aktif Eğitim-Sen olarak, mali, teknik ve sosyal açıdan iyi planlanamamış bir rotasyon dayatmasına ‘hayır’ diyoruz.Şu anda ülkemizin birçok köyünde, kasabasında hatta şehirlerimizde 60-70 kişilik sınıflar, laboratuvarsız, boyası, badanası yenilenememiş, bakımı, onarımı yapılamamış, sırası, masası kırık dökük okullar mevcuttur." dedi.

Asgari ücretin 1000 TL’nin altında olduğu Türkiye’de yüz binlerce insan asgari ücretle çalışıp açlık sınırının altında yaşarken, yaklaşık 900 bin eğitimcinin yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum edildiğini vurgulayan Topçu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir zamanda HSYK seçimlerinin hemen öncesinde seçimde oy kullanacak personelin maaşına zam yapılmasını, adı geçen seçimde oy hakkı olmayan adalet çalışanları ve diğer kamu görevlilerinin bu zamdan mahrum bırakılmasını ahlaki bulmuyoruz. Bakanlık, fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmelidir. Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda iş birliği yapmaya davet ediyoruz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]