TÖMER öğrencilerinden tarihi ve kültürel gezi

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Yaz Okulu öğrencileri, Türkçe Yaz Okulu kapsamında Sakarya, İznik, Bursa, Edirne ve Çanakkale’yi gezdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü ve SAÜ TÖMER işbirliği ile düzenlenen Türkçe Yaz Okulu’na katılan öğrenciler, Sakarya’da Acarlar Longozu\'nu gezerek burada piknik yaptı. Öğrenciler, SAÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun ve Okt. Ayşe Tanrıverdi refakatinde İznik, Bursa, Edirne ve Çanakkale’nin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etti. Edirne ve Çanakkale gezisi YTB Edirne ofisince organize edilirken, Çanakkale gezisine Trakya Üniversitesi\'nde eğitim gören Türkçe Yaz Okulu öğrencileri de eşlik etti.

Öğrenciler İznik’te Yeşil Cami, Ayasofya (Orhan) Camii, Bursa’da Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Koza Han, Edirne’de Selimiye Camii, Eski Cami, Üçşerefeli Cami, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Saraçlar Caddesi, Alipaşa Çarşısı, Çanakkale’de Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Truva Müzesi ve Assos Müzesi gibi tarihi ve kültürel mekânları gezdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]