TOKİ'nin Yaptırdığı 800 Konut Şubat Ayında Bitiyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 800 konutun inşaatı şubat ayı sonunda bitecek.

TOKİ'nin Özekip-Hedef iş ortaklığı ile Korucuk Mahallesi'nde yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşlara yaptırdığı 800 konutun inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.
2007 Temmuz'da yapımına başlanan, geçen yıl kasım ayında tamamlanması planlanan konutların teslimi ekonomik kriz ve araziden kaynaklanan teknik sorunlar nedeniyle gecikti.

İnşaat Yüzde 90 Seviyesinde Tamamlandı

Konutların yapımını üstlenen Özekip-Hedef iş grubu ortaklarından Yusuf Batmaz, yaptığı açıklamada, geçen yıl kasım ayında bitirmeyi hedefledikleri konutların inşaatının ekonomik krizin maliyet fiyatlarını arttırması ve araziden kaynaklanan sorunlar nedeniyle geciktiğini söyledi.
TOKİ'den şubat sonuna kadar ek süre aldıklarını anlatan Batmaz, konutların verilen süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Konutların inşaatının yüzde 90 seviyesinde tamamlandığını kaydeden Batmaz, çevre düzenlemesi ve ince işçilik gibi çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
800 konutla birlikte aynı ihale içinde Bilecik'te 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıklarını söyleyen Batmaz, okul inşaatının da aynı süre içerisinde bitirileceğini dile getirdi.
Konut inşaatında halen 200 işçinin çalıştığını anlatan Batmaz, "1,5 yıl önce yapımına başladığımız konutların inşaatını geçen yıl kasım ayında tamamlamak istiyorduk. Ancak ekonomik krizin maliyetleri arttırması bizi zor duruma soktu. Sadece demir fiyatları krizle birlikte yüzde yüzün üzerine çıktı. Arazide yaşadığımız teknik sorunlar da buna eklenince çalışmalara 2,5 ay ara vermek zorunda kaldık. TOKİ'den ek süre alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Konutların çevre düzenlemesi ve ince işçiliği kaldı. Konutlara doğalgaz, elektrik, telefon ve uydu sistemlerini biz yerleştirdik. İnşallah verilen süre içinde konutları TOKİ'ye teslim edeceğiz." dedi.

TOKİ'ye 4 yılda 2 bin 600 konut yaptıklarını belirten Batmaz, şimdiye kadar yaptıkları konutları verilen süreden önce tamamlayarak teslim ettiklerini vurguladı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]