TOKİ'nin lüks konutlarında kurbağalar yüzüyor

Adapazarı ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan binanın bodrum katının her yağmurda suyla dolması vatandaşı canından bezdirdi. TOKİ\'nin lüks sınıfında yaptığı binanın suyla dolan bodrum katında kurbağalar yüzüyor. Binanın temelinin çürüdüğünü söyleyen vatandaşlar, taksitle 160 bin liraya gelen dairelere 70 bin liraya alıcı bulamadıklarını söylediüyor.

TOKİ\'nin Camili Mahallesi\'nde inşaa ettiği Ayçiçeği Vadisi Evleri\'nden 1657 Ada F-1 Blok\'ta yaşan vatandaşlar, binanın zemininin her yağmurda suyla dolması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Sığınak ve bodrumun bulunduğu zeminin suyla dolması nedeniyle eşyaları zarar gören bina sakinleri, tüm şikayetlerine rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürüyor.

Binanın bulunduğu adanın yöneticiliğini yapan Mesut Yılmaz, binanın zeminin her yağmur yağışında suyla dolduğunu belirtti. Suyun yüksekliğinin 1 metreye kadar çıktığını kaydeden Yılmaz, "Bunu devamlı boşaltıyoruz. Binanın temeli çürüyor. Ankara\'ya, Çevre Şehircilik Bakanlığı\'na, Büyükşehir Belediyesi\'ne yazı yazdık. Hiçbir yerden bir şey bulamadık. Kimse arayıp sormadı bile. Mahkemeye vereceğiz, kimsenin parası yok. Daire paralarımızı zor ödüyoruz. Bina çürüyor. Çare arıyoruz. Eşyalar battı. Duvarların dibinden su fışkırıyor. Gece insanlar kurbağa sesinden uyuyamıyor. Gece görevli arkadaş gelip kurbağa arıyor. Buradaki daireleri peşin fiyatına alırsan 110 bin, 120 bin lira arasında. Ama taksitli alırsan her 6 ayda bir yükseliyor. 160 bin lirayı buluyor. Ama şu anda satılan daireler adam satsa 70 bin liraya zor satıyor." dedi.

"Yazın tam bir sivrisinek yuvası"

5 yıldır binada yaşadığını ifade eden Arif Çırpan, binanın su derdinden bıkıp usandıklarını dile getirdi. Zeminin suyla dolmasının binanın temelini çürüttüğünü belirten Çırpan, şunları söyledi: "Yazın tam bir sivrisinek yuvası. Burasını lüks olarak teslim ettiler. Buranın ne lükslüğü var, ne de sıradan bir bina halinde. Tamamen çökmüş durumda. İlgililere haber veriyoruz. Gelip sadece günübirlik çözümler. Hiçbir zaman buranın tamiri yoluna gitmediler. TOKİ satarken iyi. Ama işe geldiği zaman hiçbiri ortada yok. Yıllardır bu böyle devam edip gidiyor. Biz daire 110 bin liraya mal oldu. Ama gel gör satmaya kalksan kimse gelip talip bile olmuyor. Korkuyoruz. Altı tamamen su. En ufak bir depremde yıkılacak diye ödü kopuyor. Yazıktır bu millete."

Lüks diye aldıkları konutlarında rahatlıklarının kalmadığını söyleyen Ümmühan Çırpan ise "İlk girdiğimizden beri burası göl oluyor. Lüks diye alındı, rahatımız yok. Korkuyoruz .Yağmur yağarken burası deniz oluyor. Elektrik çarpacak diye korkuyoruz." diye konuştu.

Muhabirimiz 16 Haziran\'da TOKİ\'den konuyla ilgili bir açıklama istemesine rağmen henüz bir açıklama yapılmadı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]