TOKİ ev sahiplerini neden oyalıyor?

Korucuk\'ta yapılan 466 daire ev sahiplerine hâlâ teslim edilmedi.

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Yenikent Bölgesi’nde 22 blok ve 466 daireden oluşan toplu konut projesi. Projeden öncelikli olarak orta hasarlı bina sahipleri ve konutları deprem riski taşıyan vatandaşlar yararlanacaktı. Konutlara orta hasarlı bina sahiplerinden talep olmayınca Temmuz 2014 tarihinde satışa çıkarıldı ve vatandaşlar bu evleri satın aldı. Konutların ödemelerine de Eylül 2014 tarihinde başlandı. Aldıkları evlere taşınmak isteyen vatandaşlara bir türlü anahtar teslimi yapılmadı.

Durumu araştıran bir ev sahibi müteahhit firmayla irtibata geçti. Firma yetkilileri evlerin bittiğini ve TOKİ\'nin evleri teslim etmesini beklediklerini söyledi. Fakat Eylül 2014 tarihinden bugüne evler hala teslim edilmedi. TOKİ gerekçe olarak belediyeden iskan ruhsatı alınmadığını gösterdi ve Kasım-Aralık aylarında ruhsatı alıp evleri teslim edeceğini duyurdu.

Aralık ayında evlerine taşınmayı bekleyen vatandaş ise bu sefer trafo sorunu ile karşılaştı. TOKİ trafonun devir işlemlerinin ardından evleri teslim edeceğini duyurdu. SEDAŞ ise trafonun devri için gerekli evraklarda eksikler olduğunu ve TOKİ\'den bu evrakları tamamlamalarını beklediğini açıkladı.

3 aydır evlerin paralarını ödeyen ve aynı zamanda kirada oturan vatandaş ise madur durumda. TOKİ\'den durumun bir an önce çözülmesini isteyen vatandaşlar evlerine kavuşacağı zamanı bekliyor.

İşte vatandaşa gelen mailler;
Korucuk'ta yapılan 466 daire ev sahiplerine hâlâ teslim edilmedi. Ev sahiplerinden ve vatandaşlardan haberle ilgili yorum ve tepkiler gelmeye devam ediyor.

Özellikle TOKİ'nin yaptığı evleri satın alanlar hem kira ödediklerini hem de aldıkları evin taksitlerini ödediklerini ve ekonomik olarak zorlandıklarını belirtiyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin ve TOKİ'nin bir an önce evleri teslim etmelerini bekleyen ev sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyorlar.

54sakarya rumuzlu vatandaş yaptığı yorumda '3 aydır kira ve TOKİ ödemeleri belimizi büktü. Teslim Tarihi biran evvel açıklanan önümüze bakalım' diyerek teslim tarihini öğrenmek istiyor.

AK GENÇ rumuzlu vatandaş Başkan Toçoğlu'nun sorunu çözeceğini şu cümleyle anlatıyor: 'Zeki Toçoğlu başkanım bu işi çözer.'

sabri kalmayan ev sahibi rumuzlu vatandaş ise durumunu anlatıyor ve yardım istiyor; 'Artik teslim etsinler cok magdur duruma dusurduler hem kira odemek hem toki taksitlerini odemeye calismak cok yipratici evi olan evsizler gibi olduk resmen herkes uc maymunu oynuyor kimse birsey bilmiyor standart ve tatmin etmeyen cevaplar aliyoruz 3.5 aydir yetkili mercilerin devreye girmesi gerekiyor ustelik emlakcilarin sahibinden.com da yazdigi hemen al hemen otur lafi yeterince sinir bozucu ve iki kati fiyata insanlari tuzaga dusurecekler...'

kerim y. rumuzlu vatandaş ise evlerin teslim tarihi ile ilgili bir tahminde bulunuyor; 'Benim tahminim bu evlerin teslimi için Şubat2015 yılında yapılacak il kongresine gelecek olan Başbakan Davutoğlu bekleniyor. Törenle anahtar teslim yapacaklar.'

Yorumlardan anlaşılacağı gibi ev sahiplerinin, özellikle de kirada oturanların sabırları tükeniyor ve Büyükşehir Belediyesi'nden olayı çözmesini bekliyor. En azından evlerin teslim edileceği tarihi öğrenmek istiyorlar.

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'de ise sessizlik hakim. Konuyla ilgili ne zaman ve nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Konuyla ilgili tüm yorumları aşağıda okuyabilir, kendi düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]