TOKİ, 198 konutu kurasız verecek

Sakarya\'da, 17 Ağustos Marmara Depremi\'nden sonra vatandaşların geçici barınmaları için yapılan, ancak bugüne kadar ekonomik durumları iyi olmayan yoksul ailelerin kaldığı prefabrikte yaşayan vatandaşlara TOKİ tarafından yapılan konutlarda öncelik sağlanacağı açıklandı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, 198 konutun prefabrikte kalan dar gelirli vatandaşlara kuraya girmeden uygun fiyatlarda satılacağını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı\'nın (TOKİ) Korucuk Mahallesi\'nde dar gelirli vatandaşların yararlanabileceği 500 konuta ek olarak yaptırılan 400 yeni konutun 198\'u  prefabrikte oturan vatandaşlara kurasız verilecek. Sakarya\'nın Dernekkırı ve Alancuma semtlerinde bulunan prefabrik konutlarında oturanları unutmadıklarını söyleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Bu konutlar teslim aşamasına geldi. TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aileler için yapılan ve 55 metrekarelik konutlardan 198 adedi için 11 Mart\'ta kayıtlar başlayacak. Yoksul vatandaşlarımız kuraya girmeden bu konutlar uygun fiyatlarda satılacak" dedi.

Vali Büyük, her iki prefabrik köyde oturan dar gelirli vatandaşlarıı da düşündüklerini söyleyerek, "Ancak prefabriklerde oturan herkes değil, kanunların koyduğu kriterlere uygun vatandaşlarımız bu haktan yararlanacak" diye konuştu.

Deprem sonrası geçici barınma için yapılan Dernekkırı ve Alancuma prefabriklerinde, büyük bölümü yoksul olan yaklaşık 100 aile kalıyor.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]