Tokatlılar Gecede Buluştu

Sakarya'daki Tokatlılar, üyesi bulundukları Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen birlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Adapazarı Grand Hotel'de gerçekleştirilen geceye, Sakarya'da yaşayan Tokat'lı vatandaşlar ile aileleri katıldı. Hem çalışma stresinden uzak güzel bir vakit geçiren, hem de hemşehrileriyle bir araya gelme fırsatı yakalayan Tokat'lıların gecesinde Tokatlı sanatçı Seyhan Güler de sahne aldı. Tokatlılar, sanatçı Seyhan Güler'in seslendirdiği türkülerle hem coştu, hem de sanatçının türkülerine halaylar çekerek eşlik etti. Seyhan Güler gece boyunca konuklara mikrofon tutarak türkülerini Tokatlılarla birlikte seslendirirken, sanatçının canlı performansı büyük beğeni gördü.
Yapılan çekilişlerle konuklara çeşitli sürpriz hediyeler de verilen gecenin en büyük hediyesi ise LCD 82 ekran bir televizyondu.
Gecede bir konuşma yapan dernek başkanı Abdullah Misafir, Sakarya Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerden söz etti. Aidatların derneklerin ayakta durması için önem arz ettiğine dikkati çeken Misafir, ayrıca Sakarya'daki Tokatlıları yenilenen dernek binasına gelmeye çağırdı.

Başkan Misafir konuşmasında " Dernek binamızı satın aldık. İç dizaynını da baştan başa yeniledik ve Tokatlı hemşehrilerimize layık bir hale getirdik. Sakarya'da yaşayan Tokatlıları dernek binamıza sık sık gelmeye davet ediyoruz. Dayanışmayı ve birlik beraberliği pekiştirmek için düzenlediğimiz geceye katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Gecenin sunuculuğunu yerel bir radyonun program yapımcı ve sunucusu Hülya Sürücü yaparken, Sürücü'nün gece boyunca okuduğu Tokat yöresine ait şiirler de beğeniyle dinlendi.

Gecede, Tokat Milletvekilleri Dilek Yüksel, Orhan Ziya Diren, Prof. Dr. Osman Demir, Reşat Doğan ve Hüseyin Gülsüm başta olmak üzere, Tokat Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir ile Tokat Merkez ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı İrfan Aydın tarafından gönderilen telgraflar da okundu. Gece tokat yöresine ait şiirler ve manilerin okunmasıyla sona erdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]