Toçoğlu minibüs esnafı ile bir araya geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehir genelinde faaliyet gösteren minibüs esnafı ile bir araya geldi.

Orman Park’ta gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Erenler Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, hat durak başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Ulaşım konusunda akılcı projeler uyguladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun, şehrimiz gelişim içerisinde. Bu gelişime bağlı olarak, ulaşım konusunda da akılcı projeler üretiyoruz. Şehir içerisinde birkaç bölgede çalışma gerçekleştirdik. Necmettin Erbakan Bulvarı açıldı. Çok yakında Şeker Camii’nin arkasından Serdivan’a bir bağlantı yolu daha yapacağız. Şu anda köprü inşaatı başladı. Erenler’de de çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız tamamlandığında şehrimizin ulaşım daha da rahatlayacak” diye konuştu.

"
Biz, esnafımızı da düşünüyoruz"

Çalışan minibüs ve taksi dolmuş esnafının devamlılığını ve sürdürülebilirliğini sağlama gayreti içinde olduklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Toçoğlu, “Esnafın sürdürülebilirliğini nasıl sağlayacağız, hep birlikte bunun üzerinde çalışmalıyız. 750 taksi dolmuş ve minibüs esnafımız var. Bu arkadaşlarımız ekmeklerinin peşinde. Dolayısıyla, biz onların da haklarını gözeterek, nasıl entegre bir proje üretebiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz. Biz, esnafımızı da düşünüyoruz. Karşılıklı istişare içerisinde, yeni projeler üretme gayeti içerisindeyiz. Sizin getirdiğiniz bütün makul tekliflere açığız” şeklinde konuştu.

Ulaşım Master Planı’nın tamamlandığını ve şehir genelinde bu plana bakılarak yeni uygulamalar gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün, tüm Türkiye’de sadece 7 şehirde Ulaşım Master Planı yapıldı. Bu illerden birisi de Sakarya. Şehrimiz, ayakları yere sağlam basan, gerçekçi bir çizgide gelişim göstermeye devam ediyor. Hep birlikte önümüze bakalım ve ulaşım konusundaki tedbirlerimizi alalım” dedi.

“Tek derdim vatandaşımızın rahat bir şekilde seyahat etmesi"

Başkan Toçoğlu, konuşmasının son bölümünde ise, “Tek derdim vatandaşımızın rahat bir şekilde seyahat etmesi. Bu samimi ortamı değerlendirelim. Biz, milletimiz için çalışıyoruz. Sizler de bu milletin bir ferdisiniz. Size her türlü hizmeti getiriyoruz, ama sizde günün şartlarına uygun bir hale gelme gayreti içinde olun. Bu şehir hepimizin. Birliklerimizle, oda başkanlarımız ve durak başkanlarımızla samimi ilişkiler kurduk. Esnafımız, can damarımız. Sizlerle her zaman beraberiz. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş ise, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunduk. Yürütülen çalışmaları değerlendirdiğimiz, güzel bir toplantı oldu. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]