Toçoğlu, Kutlu Doğum programında konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali\'nin Koğukpelit Köyü\'nde düzenlenen Kutlu Doğum Programı\'na katıldı. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali\'nin Koğukpelit Köyü\'nde düzenlenen Kutlu Doğum Programı\'na katılarak vatandaşlarla buluştu. Programa Başkan Toçoğlu\'nun yanı sıra, Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk katıldı. Kutlu Doğum Programı\'na ilk olarak Devran İlahi Grubu sahne aldı.
Kürsüye çıkarak bir selamlama konuşması gerçekleştiren Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, "Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünde Kocaali ilçemizin Koğukpelit Köyümüzde gönülleri coşturan bu güzel organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum. 70 km uzaklıktan gelerek yoğun programlarının arasında bizlerle buluşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na da Kocaalililer adına çok teşekkür ediyorum. Kocaali'nin her köyünden hemşerilerimizi görmenin mutluluğuyla sizlere sesleniyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kutlu Doğum Etkinlikleri ana teması bu yıl İnsanlık Onuru. Bu mesajla ülkemizin her yerinde kutlanan Efendimizin doğum yıldönümü inşallah tüm insanlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu, huzur bulduğu yeni bir Türkiye'nin inşasında bizlere kuvvet verecektir" diye konuştu.
Kutlu Doğum Programı'na katılmaktan duyduğu mutluluğu Koğukpelitlilerle paylaşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) doğum yıldönümü dolayısıyla Koğukpelit Köyü'nde düzenlenen bu programda olmaktan büyük mutluluk duyuyor, programı tertip eden ve programda görev alarak bizlere duygulu anlar yaşatan kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu programların bizde bir takım izler bırakması gerektiğini düşünüyorum. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) güzel ahlakı tamamlamak için geldiği belirtilir ve O'nun ahlakında bizim için üstün örnekler olduğu da ifade edilir. Biz anma programlarını bir takım ritüellerle değil de kalıcı düşüncelerle değerlendirmemiz, O'nun ahlakıyla ahlaklanmamız, sünnetine uyarak hayatımızı devam ettirmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Ahlak kavramının önemine dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, "Sizler kendinizden sorumlusunuz, bizler belediye başkanları olarak hem kendimizden hem de sizlerden sorumluyuz. Kendi adıma başkanlığım süresince ne kadar ahlaki davranıyorum, ne kadar hakka, adalete uygun davranıyorum diyerek kendimi hesaba çekmem gerektiğini biliyorum. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımız ve tüm idarecilerin de aynı düşüncede olmaları gerektiğini düşünüyorum. Yolda giderken yolun ortasındaki taşı başkasına zarar vermesin düşüncesiyle oradan kaldırmak, komşumuzla iyi geçinmek, adalete uygun davranmak, kardeşimizin derdi ile dertlenmek bütün bunların hepsi O'nun (s.a.v) güzel ahlakından bizlere birer örnektir" dedi.
Başkan Toçoğlu sözlerini şöyle tamamladı, "Hep düşünür, her yerde ifade ederim. Bizler Allah'ın hak dinine inanan insanlarız. Hak dine inanmayanların ülkelerinde yıkıcı depremler yaşandığında çok az can kaybı yaşanırken bizim coğrafyalarımızda bir deprem olduğunda binlerce insanın hayatını kaybetmesi, büyük zarar görmesi ne büyük bir yanlışlıktır. Anma programlarında almamız gerekenleri bizler aslında almıyoruz. En basitinden örneklersek eğer binalarımızı sağlam yapmıyoruz. Kurallara uygun hareket etmiyoruz. Yıkıcı bir olay yaşandığında 'Allah'tan geldi' diyerek kendimize mazeret buluyoruz. Ben bu programlarda Peygamber Efendimizin güzel ahlakı ve onurunu örnek almamız gerektiğini tekrar hatırlatıyor, kutlu doğum programında emeği geçen tüm dostları tebrik ediyorum. Burada olmaktan çok mutlu oldum. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alarak yaşamayı Rabbim hepimize nasip eylesin" ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]