Toçoğlu: "Kültür derneklerimizin yanındayız"

Abhazya Zafer Bayramı Kutlama töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, “Sakarya’nın bir kardeşlik coğrafyası olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Şehrimize çeşitli bölgelerden gelerek, kendi kültürlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere faaliyet gösteren kültür derneklerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Abhazya Zafer Bayramı kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 4. Ayayra Kafkas Kültür Şenliği’ne katıldı. AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, belediye başkanları, Abhazya Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba ve Kaffed Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Taymaz ile çok sayıda Abhaz derneği temsilcisinin de yer aldığı programın açılış konuşmasını Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Orhan Sarı gerçekleştirdi.

Sarı, “Ayayra, Abhazya için bağımsızlık ve özgürlük demektir. Ayayra, 21 yıl önce kazanılan büyük bir zafer demektir. Kafkasya’nın cennet köşelerinden biri olan Abhazya, dünya var oldukça bağımsız ve hür yaşayacaktır. Derneğimizin Sakarya’da güzel bir yeri olduğunu bize daima hissettiren, bugünkü şenliğimiz ve diğer faaliyetlerimizde bizlerden desteğini esirgemeyen değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Abhazya Zafer Bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Sakarya’nın bir kardeşlik coğrafyası olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Şehrimize çeşitli bölgelerden gelerek, kendi kültürlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere faaliyet gösteren kültür derneklerimizin her zaman yanında olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür derneklerimizin daima yanındayız. Yaptıkları işin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçmişini tanımayan bir nesil, kendisini geleceğe hazırlayamaz düsturuyla hareket ediyoruz. Abhazya Zafer Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Azar Gurubu söyledikleri şarkılar ile başarılı bir performans ortaya koyarken, Abhaz Geleneksel Halk Oyunları ekiplerinin üstün sahne performansı salonu dolduran Abhaz kökenli vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. 4. Ayayra Kafkas Kültür Şenliği’nin devamında sahne alan sanatçılar, Abhaz kültürünün önemli eserlerini seslendirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]