Toçoğlu, Kocaali'de muhtarlarla bir araya geldi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali bölgesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, İlçe Başkanı Basri Burak Ak, Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Erdoğan, büyükşehir bürokratları ve muhtarlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Erdoğan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile 7 Haziran seçimleri öncesinde bir araya gelmiş; görüşmede başkanımıza tüm taleplerimizi iletmiştik. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 aylık süreçte isteklerimizi bir bir yerine getirdi. İlçemize yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kocaali’de devam eden altyapı yatırımları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “İlçemizi temiz ve sağlıklı içmesuyu ile buluşturuyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Kocaali’de Melen, Caferiye, Kadıköy, Selahiye ve Gümüşoluk Mahalleri için başlattığımız içmesuyu projemizde çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık 4 kilometrelik hatla 5 mahallemizde zaman zaman yaşanan bulanıklık ve yetersizlik sorununu çözüme kavuşturduk. Bölgede başlattığımız projelerimiz kapsamında kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı çalışmalarımız da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet elimizi tüm ilçelerimize ulaştırıyoruz. Kocaali’ye yaklaşık 43 milyonluk yatırımla 120 kilometre kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Bu hattın 100 kilometrelik kısmı tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde kalan 20 kilometrelik bölümü de tamamlayacağız. Böylece ilçemizde uzun yıllar altyapı sorunu yaşanmayacak. Ayrıca kanalizasyon ve içmesuyu projelerimizin yanı sıra bölgemizde Atıksu Arıtma Tesisi inşa çalışmalarımız da devam ediyor. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi de Kocaeli'ye hizmet verecek” diye konuştu.

Çamdağı Barajı’nda planlama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Toçoğlu, “Bölgemizde planlanan yatırımlarımızda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge içmesuyuna alternatif olacak Çamdağı Barajı’nda planlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Yaklaşık maliyeti 35 milyon olacak alternatif içmesuyunda dev bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Kuzey bölgemiz için entegre bir içmesuyu sistemi öngörüyoruz. Ayrıca Ortaköy ve Lahna Bölgesi içmesuyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarımız da plan aşamasında. Ayrıca ilçe merkezine de yağmursuyu hattı inşa edeceğiz. Temiz içmesuyu ve sağlam altyapısı ile Kocaali gelişimini sürdürecek” dedi.

Başkan Toçoğlu, Sakarya’da asfaltsız mahalle kalmayacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak 13 yıllık güçlü bir hükümet sayesinde yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Altyapı, içmesuyu, doğalgaz ve diğer başlıklardaki hizmetlerin ardından asfalt çalışmalarını başlatıyoruz. İfade ettiğimiz gibi; 2016 yılında yeni bir asfalt şantiyesi kuracağız. Böylece asfalt üretim kapasitemizi yılda 600 bin tona çıkaracağız. Sakarya’da asfaltsız güzergah bırakmayacağız” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı; “Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına dahil olan ilçelerimizde hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Altyapı ve üstyapı yatırımları ile kuzey ilçelerimizin de çehresini değiştiriyoruz. Yerel yönetimler olarak gücümüzü iktidardan alıyoruz. Sakarya’nın tamamında dönüşümün devam etmesi için istikrarlı hükümetlere ihtiyaç var. Hükümetimizden aldığımız güçle muhtarlarımızın taleplerine anında çözüm üretebiliyoruz. Bunlar hep güçlü iktidarlar sayesinde gerçekleşiyor. İnşallah 1 Kasım’da da hemşehrilerimizin destekleri ile yolumuza devam edeceğiz.”

Programın son konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “7 Haziran seçimlerinde Kocaali ilçemizde oy oranımız arttı. Teşkilatın tüm kademleri, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını birlik ve beraberlik içerisinde sürdürüyor. AK Parti 13 yıllık iktidarlık döneminde çok önemli yatırımları hayata geçirdi. Hayal projeler dendi ama hepsi bir bir vatandaşımızın hizmetine sunuldu. AK Parti iktidarı döneminde sadece Türkiye değil şehirler ve ilçelerimiz değişim ve dönüşüm yaşadı. Hepimiz biliyoruz AK Parti’nin dışındaki partilerin ülkemize hizmet etme niyeti yok. İnşallah bir Kasım’da desteklerinizle AK Parti tek başına iktidar olacak” dedi. Programın devamında ise Başkan Toçoğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ı makamında ziyaret etti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]