Toçoğlu Kartepe'deydi

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın Kartepe’de düzenlediği seminere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr Ömer Çaha, Doç Dr. Bekir Berat Özipek, Doç. Dr. Yalçın Akdoğan (Başbakan Danışmanı) ve Gazeteci Akif Beki’nin de konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Başkan Toçoğlu, gençlerle deneyimlerini paylaştı.

Amacının ders vermek olmadığını, gençlerle deneyimini paylaşmak üzere bir araya geldiğini belirterek söze başlayan Başkan Toçoğlu, “Buraya ders anlatmaya gelmedim, deneyimlerimi karşılıklı paylaşmaya geldim. Yöneticilik konusu sorunlu bir konudur. Henüz doğuştan mı gelir, sonradan mı öğrenilir, bilim midir, sanat mıdır konusu halledilmiş değildir. Belki de bunların hepsidir. Bir misyonunuzun olması gerekir. Bir hedefiniz, bir amacınızın olması gerekir. Bunun için de vizyon sahibi olmalısınız. Gelecekle ilgili öngörü sahibi olmalısınız. Geleceği görmek için de geçmişi iyi bilmek ve günümüzü iyi değerlendirmek gerekir. İyi okunursa geçmiş, günümüzü ve geleceği değerlendirmek için en iyi değerdir. Yöneticilik biraz aşk ister, muhabbet ister, fedakârlık ister. Görev adamı olan yöneticiler kendilerinden çok işini düşünürler” dedi.
 
 
Halkı aldatan siyasetçi olamaz

“Siyaset, bilim olarak öğretilse de, siyasette eğitim önemli olsa da, siyasetin asıl okulunun sokaklar olduğu unutulmamalıdır” diyen Başkan Toçoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Halkınızı iyi tanımak, onlarla ortak frekans tutturmak, onların güvenini kazanmak, onlardan biri olmak zorundasınız. Dürüstlük önemlidir. Halkı aldatan siyasetçi olamaz. Açık ve şeffaf olmalısınız. Kolay ulaşılabilir olmalısınız. Faaliyetleriniz halk açık olmalıdır. Yönetici hesap verebilir olmalıdır. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bu uzun yolu kat etmek için inançlı olmak gerekir. İstekli olmak gerekir. Fakat aşırı hırslı da olmamalıyız. Aşırı hırs insanı kısa vadede bir yere getirebilir ama uzun vadede onu uçuruma götürür. Uzun vadeli düşünün. Kısır tartışmalardan, başkaları üzerinden politika geliştirmekten, popülist davranışlardan uzak durun”.
 
 

Adalet ve dürüstlükten şaşmamalıyız

Şehirlerin belediye başkanlarına emanet edildiğini ve bu emanete sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bizler halk adına halkın kaynaklarını ve yetkilerini kullanıyoruz. Bu anlamda hepimiz emanetçiyiz. Kaynakların ve yetkilerin halkımıza ait olduğunu unutmamalıyız. Emanetin sahiplerine her zaman hesap verebilmeliyiz. Şehirler bize emanettir, bu emanetin de sorumluluğu büyüktür. Emanete sahip çıkacağız. Şehirlerin bizim üzerimizde hakları vardır. Buna göre adaletten ve dürüstlükten şaşmadan yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]