Toçoğlu, geleneksel sanatları yaşatmaya destek verdi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cevat Ayhan Fen Lisesi’nde düzenlenen “Okullarımızda Geleneksel Sanatlarımızı Tanıtıyoruz” programına katıldı.

Öğrenciler ile geleneksel sanatları buluşturan programda Başkan Toçoğlu ayrıca, YGS sınavında Türkiye çapında derece yapmış öğrencilere hediye takdim etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları, ebru, hat, çini, tezhip, minyatür ve benzeri sanat dallarını genç nesillere daha iyi tanıtmak, ilgilerini ortaya çıkartmak ve bu dalları yaşatmak üzere okullarda geleneksel sanatları tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cevat Ayhan Fen Lisesi’nde “Okullarımızda Geleneksel Sanatlarımızı Tanıtıyoruz” programı gerçekleştirildi. Düzenlenen

programda Hattatlar Yrd. Doç. Dr. Mehmet Memiş ve Orhan Altuğ, geleneksel sanatlar hat, tezhip, çini, minyatür ve ebru sanatı hakkında öğrencilere bilgiler verirken; Şükran Yılgın, Özcan Şengül ve Firdevs Cebeci ise ebru, çini ve tezhip sanatı uygulamaları gerçekleştirdi.Programda bir konuşma yapan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kültür faaliyetinde bulunuyoruz. Kongreler,
konserler ve paneller düzenliyoruz. Bunun yanında SAMEK bünyesinde de birçok sanat dalında vatandaşlarımıza kurslar düzenleyerek hem kursiyerlerimize yetenek kazandırma hem de geleneksel sanatlarımızın yaşatılması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün burada özellikle öğrenci kardeşlerimizin geleneksel sanatlarımıza ilgi duymaları ve bu sanatların yaşatılması konusunda gayret sarf etmelerinin sağlanmasını amaçlamaktayız. Bu konuda ilgi duyan öğrenci kardeşlerimize her türlü desteği sağlamak ve geleneksel sanatlarımızın yaşatılması konusunda onların da katkı sağlaması için gerekli çalışmaları yapacağız. İnşallah, öğrencilerimizin geleneksel sanatlarımıza ilgi duyarak bu sanatların yaşatılması konusunda katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu, gerçekleştirilen programda ayrıca YGS sınavında dereceye girmiş öğrencilere hediye takdim etti. Türkiye’de ilk 600’de bulunan öğrencilere hediyelerini veren Başkan Zeki Toçoğlu, eğitim hayatlarında başarı diledi. Cevat Ayhan Fen Lisesi Müdürü Yunus Birincioğlu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu okullarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerine düzenlenen program için teşekkür etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]