Toçoğlu: "Bizim siyasetimizi ilkelerimiz belirler"

Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı\'nın ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “AK Parti belediyeciliğinde şehirleri bayındır hale getirmek bir inanç meselesidir. Bu anlayış, kalıcı çözümler ve uzun vadeli yatırımları da beraberinde getirir. Artık şehirlerin öne çıktığı yeni bir dönemdeyiz. İnşallah bu dönemde de şehirlerimiz, Sakarya’mız markalaşmaya devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2. Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantı’larının tamamlanması ile Bursa’dan şehre dönüş yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek\'in başkanlığında gerçekleştirilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu\'nun da yer aldığı toplantılar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, görüşmelerde yerel yönetimlerde mali yapı, imar mevzuatı, altyapı hizmetlerinin ön plana çıktığını ifade etti.

Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile yetki paylaşımı gibi önemli bir konuda karşılaşılan güçlükler ortadan kaldırıldı. Kaynakların tek elde toplanması değerli Büyükşehir Belediye Başkanlarımız tarafından da olumlu olarak değerlendirildi. Belediyelerin yetkileri ve mali yapılarının güçlendirilmesi konusunda kapsamlı öneriler getirildi. İnşallah bu konuda meclisimiz ve hükümetimizce önemli adımlar atılacak” diye konuştu.

Sakarya’da sağlam altyapı hedefiyle önemli yatırımların hayata geçirildiğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Sakarya\'nın 16 ilçesine AK Parti\'li belediyeler hizmet taşıyor. Tüm ilçelerimizde büyük altyapı yatırımlarını hayata geçiriyoruz. Entegre su sistemi, içmesuyu ve kanalizasyon gibi büyük ölçekli altyapı yatırımlarımız üzerinden geleceğin Sakarya\'sını inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz HES ile kendi enerjimizi üretiyoruz. İnşallah Ballıkaya Baraj Projesi\'ni de hayata geçirerek şehrimizin su geleceğini garanti altına alacağız. AK Parti belediyeciliğinde ahlaki sorumluluklar esastır. Bizim imar mevzuatına olan bağlılığımız, tarım arazileri konusundaki hassas duruşumuz bu sorumluluğumuzun izlerini taşır. Değerlerden bağımsız bir yöneticilik anlayışında asla olmadık. İstişare toplantılarımız süresince değerli Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın da değerlendirmeleri bu yönde oldu. Biz her zaman ilkeli siyaset yürüteceğimizi ifade ettik. Şehirlerimizin standartlarını daha da yüksek seviyelere çıkarmak için çalışacağız dedik. AK Parti belediyeciliğinde şehirleri bayındır hale getirmek bir inanç meselesidir. Bu anlayış kalıcı çözümler ve uzun vadeli yatırımları da beraberinde getirir. Artık şehirlerin öne çıktığı yeni bir dönemdeyiz. Bu yeni dönemde şehirlerimiz markalaşmaya devam edecek. Ne kadar yerelleşirsek, demokrasimiz de o kadar işlerlik kazanacak. Yasal mevzuat değişimleri ile bu yönde ciddi yapısal değişiklikler hayata geçirildi. Yeni Büyükşehir Yasası ile yerel yönetimler çok daha güçlü ve önemli bir konum elde etti. Artık ülkelerin olduğu kadar şehirlerin de yarıştığı bir dönemdeyiz. AK Parti\'li belediyeler ile şehirlerin yıldızı parlamaya devam edecek.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]