Toçoğlu, Aile Kurumunun Önemini Anlattı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenen 'Aile İçi İletişim' ve Koruyucu Ruh Sağlığı' kurslarında bir dönem daha sona erdi.

Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Başkan Toçoğlu'nun elinden aldılar. Sertifika programında konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, "Aile toplumun en küçük birimi olmasının yanı sıra toplumun aslında en büyük işlevini üstlenmiş kurumudur. Sorunlarımızı güçlü bir aile yapısı ile çözebiliriz" dedi.
Aile Kurumunu Korumalıyız

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Aile İçi İletişim' ve 'Koruyucu Ruh Sağlığı' kurslarında bir dönem daha sona erdi. Sosyal Gelişim Merkezi'nde Psikolog Betül Karapınar tarafından verilen kursların bu dönem 3.sü düzenlenmişti. 3. dönem Aile İçi İletişim kursuna 70, Koruyucu Ruh Sağlığı kursuna ise 30 kişi katılmıştı.

Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Başkan Zeki Toçoğlu'nun elinden aldı. Sertifika programında bir konuşma yapan Başkan Toçoğlu, ailenin önemine vurgu yaptı. Başkan Zeki Toçoğlu, "Aile toplumun en küçük birimi olmasının yanı sıra toplumun aslında en büyük işlevini üstlenmiş kurumudur. O yüzden aile kurumunu korumalıyız" dedi.
Sağlıklı İlişkiler Kurabilmek Önemli

Bu zaman kadar Aile İçi İletişim ve Koruyucu Ruh Sağlığı kurslarından 280 kişinin mezun olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu, bu hizmetin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Toçoğlu, "Aile toplumun en önemli yapı taşıdır. Günümüzde ailelerin parçalanmasının nasıl tehlikeleri beraberinde getirdiğini görüyoruz. O halde bizlere düşen bu çekirdek yapıyı ayakta tutmak ve yeni nesillerin sağlıklı ve mutlu yuvalar kurmasına ön ayak olmaktır. Sosyal belediyecilik anlayışından hareketle hayata geçirilen aile içi eğitim seminerlerinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü çağın değişmesiyle birlikte, günümüzde aile kurumunun önemini daha iyi anlıyoruz. Aile içinde sağlıklı ilişkiler kurabilmenin önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.
Sorumluluklarımızın Bilincindeyiz

Evliliklerin yürümesi ve eşler arası ilişkilerin sağlıklı olması iletişimin güçlü olmasına bağlıdır" diyen Başkan Toçoğlu "Eşlerin birbirini anlamaları, anne babaların çocuklarını anlamaları, iletişim dilinin iyi kullanılmasıyla oluşabilir. Bu doğrultuda, 14 hafta boyunca Ailede ve Toplumda Koruyucu Ruh Sağlığı seminerleri düzenledik. Bu süre içerisinde ruh sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili toplumsal bilinçlenmenin önemi ve ruh sağlığının korunması ile ilgili alınacak tedbirler incelendi. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, bu konudaki sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz. Ailelere yönelik semiler düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Kısa Bir Müzik Ziyafeti

Sosyal Gelişim merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine Büyükşehir Başkan Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, belediye yöneticileri, daire başkanları da katıldı. Programda eğitimleri veren Psikolog Betül Karapınar'da bir konuşma yaptı. Betül Karapınar, ailelere ve kişilere yönelik organize edilen eğitim programları ile toplumdaki birçok soruna çözümler getirilmesine destek olunduğunu ifade etti.

Karapınar'ın ardından duygularını ifade eden kursiyerler ise Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Toçoğlu'na bu hizmetten dolayı teşekkür ettiler. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, katılanlara kısa bir müzik ziyafeti verdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]