TKB'den tüm kadınlara davet

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, 25 Kasım tarihinde “Kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele günü” nedeniyle düzenleyecekleri programa bütün kadınları davet etti.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan TKB Başkanı Tevhide Yağan, “Kadınlar öldürülüyor. Hem de kendi hayatlarına karar vermek istedikleri, çalışmak istedikleri, şiddet görmek istemedikleri, boşanmak istedikleri için kadınlarımız yok ediliyor. 2013 yılının ilk üç ayında 49 kadın cinayeti işlenmiştir. Türkiye’de son 10 yılda kadın cinayetlerinin sayısı yüzde bin 400 artmıştır. Ulusal basında üçüncü sayfa haberi olarak yine bir erkek terörü çerçevesinde haber yapılmaktadır. Türkiye’de yaşayan kadınların dörtte biri fiziksel şiddete uğramaktadır.

"Tecavüze uğrayan kişilerin yüzde 50’si 18 yaş altı kişiler"

Fiziksel şiddete maruz kalan kadınların dörtte üçü eşi tarafından şiddete maruz kalıyor. Tecavüze uğrayan kişilerin yüzde 50’si 18 yaş altı kişiler. Bunların yüzde 10’u erkek. Her dört çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor. 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,7 artış göstermiştir. Kadınlar kesici aletle, ateşli silahla, boğularak, darp edilerek öldürülüyor. Kadınlar aile meclisi kararı ve akraba, koca, tanıdığı kişi, eski koca, sevgili, eski sevgili, oğul, baba gibi kişiler tarafından öldürülüyor. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma istatistiklerinde 2001 ve 2004 yılları arasında 21 Bin 268 kötü muamele, 10 Bin 148 kadın kaçırma, 3 Bin 800 tecavüz, bin 803 evlenme vaadiyle tecavüz yer alıyor” dedi.

Yağan, tüm bu olumsuzluklara dikkat çekmek için Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi olarak 25 Kasım günü AKM önünde yapacakları eyleme tüm kadınları davet ettiklerini de söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]