TKB'den coşkulu balo gösterimi

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosu bu yılda 21 Mart gecesi kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Gerçekleşen baloya STK temsilcileri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı. Program TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan’ın konuşmasıyla başladı. Yağan, “Bu gecenin düzenlenmesinin amacı eğitime destek vermektir. Bilindiği gibi bu ay içerisinde dünya kadınlar günü bir kez daha çeşitli etkinliklerle ülkemizde ve dünyada barış ve sevgi dileklerimizi ileterek kutladık. Demokrasi ile kadın haklarının bir bütün olduğunu sürekli vurgulamaktan vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Kadınlarımızın ileri, çağdaş ve katılımcı bir duruma gelebilmeleri için laikliğinin ve demokrasinin savunucuları olmaları gerekmektedir. Kadınların dar çerçeveden çıkıp, üreten kadın, girişimci kadın konumuna gelebilmeleri için devlet, yerel yönetimler, gönüllü kuruluşların işbirliği ile mümkün olabilecektir. Kadınların istihdam olanaklarından daha fazla yararlanması içini ülkelerin ekonomik koşullarının gelişmesine olduğu kadar geleneksel ataerkil yapının değişmesine de bağlıdır. Bu nedenle sekiz mart dünya kadınlar günü kadınlar için çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. İstiyoruz ki ülkemizde kadın cinayetlerinin olmadığı çocuklarımızın mutlu olduğu, erkeklerimizle yan yana güzel gelecekler diliyoruz. Çünkü kadın anadır, barıştır, özgürlüktür, havadır, sudur, ekmektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği üyelerinin hazırladığı hediyeler çekilişle sahiplerine verildi. Son olarak günün anlam ve önemini anlatan bir tablo açık artırmaya çıkarıldı. Açık arttırmada 2 bin TL ile Ersin Gürsel tabloyu satın aldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]