TKB'den coşkulu balo

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi\'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosu, bu yılda 15 Mart gecesi kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Baloya STK temsilcileri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı. Program TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan’ın konuşmasıyla başladı. Yağan, “8 Mart dünya kadınlarına karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, kadın, erkek eşitliğinin sağlanması taleplerinin, yaşamın her alanında kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez daha dile getirildiği gün olarak kabul edilir. Birlikte düşünme, birlikte üretme, eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışa karşı kendini insan tanımlayan herkesin gelecek güzel günler için yan yana gelmesi ve birlikte mücadele etmesi gerekmektedir. Kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri, amaçlarına ulaşmak için çaba veren, çalışan, üreten kadınların günüdür” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği üyelerinin hazırladığı hediyeler çekilişle sahiplerine verildi. Son olarak günün anlam ve önemini anlatan bir tablo açık artırmaya çıkarıldı. Açık arttırmada Hüseyin Eser tabloyu satın aldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]