TKB Başkanı mağdur kadınlara böyle destek oldu

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevhide Yağan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Atatürk Anıtına çelenk bırakırken, Yağan, şiddet görmüş bir kadını andıran makyajı ile tepkisini dile getirdi.

Şiddet mağduru başkan

Çelenk bırakma törenine şiddet görmüş kadın görünümünde, elbiseleri parçalanmış yüzü kan ve morarmış halde gelen Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, kadına yönelik şiddeti bu yolla protesto etti. Çelenk bırakma töreni Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı\'nın okunması ile başladı.

Mücadele günü

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Hiçbir vatandaşımız hem erkekler hem kadınlar kadına şiddeti asla tasvip etmiyor. Kimse bu şiddeti hoş karşılamıyor. Kadınlarımızın her zaman mücadelelerine devam etmeleri gerektiğini, erkekleri de yetiştirenlerin kadınlar olduğunu sürekli ifade ediyorum. Kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Kadın hayatı boyunca emek verendir. Ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadınların mücadele günü olarak tanımlıyorum” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi üyeleri gün içinde Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Üniversitesini ziyaret etti.
12 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]