TKB, Atatürk anıtına çelenk bıraktı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve üyeleri, Kent Meydanı\'nda Atatürk anıtına çelenk koydu.

Kent Meydanında yapılan etkinliğe TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, STK Başkanları ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açıklama yapan TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, “8 Mart Dünya Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması kadın, erkek eşitliliğin sağlanması taleplerinin, yaşamın he alanında kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez daha dile getirildiği gün olarak kabul edilmektedir. Kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri amaçlarına ulaşmak için çaba veren çalışan üreten kadınların günüdür. Güçlü kadın örgütlü kadındır. Örgütlenelim, mücadele edelim. 

\'Yeni bir dünya\'

Kadın sorunlarını ülke sorunlarından ayrı düşünülemez. Ülkesinde her türlü hukuksuzluğa rağmen ayrımcılığa, eşitsizliğe var olma mücadelesi veren kadınlar bizim kadınlarımız değil mi? Tüm dünyada ve Türkiye’de kadın direnişinin, kadın mücadelesinin en onurlu günü olan 8 Mart kadına yönelik şiddetin ortadan kalktığı kadına yönelik her türlü ayrımcılığın son bulduğu kadın ve erkeklerin eşit yurttaşlar olarak yaşadıkları yeni bir dünya mümkün” diye konuştu.

Konuşmanın ardından program Kuva-yi Milliye Derneğinden Mehmet Ali Çolak’ın kemençe çalması ve vatandaşların eşlik etmesiyle son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]