Tırmanış Türkiye Şampiyonası Sakarya'da başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen \'Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’nın ilk ayağı Sakarya’da başladı.

Şampiyona Sakarya’nın yanı sıra Malatya ve Ankara’da gerçekleşecek olan yarışmaların sonuçlarının ortalamasıyla Milli Takımda görev yapacak sporcuları belirleyecek.

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu\'nda gerçekleşen şampiyonaya Sakarya, İstanbul, Balıkesir, Antalya, Rize, Erzurum, Şanlıurfa, Bursa, İzmir, Kütahya, Samsun ve Isparta’dan 6’sı bayan 40 sporcu katıldı.

Şampiyonaya katılan bayan sporcu Ayşen Armanlı, dağcılığın yanlış anlaşılan bir spor dalı olduğuna değinerek, "Dağcılık sporuna baktığımızda tehlikeli olarak algılanıyor ama bu spor iyi bir şekilde açıklandığı zaman aslında tehlikesi olmadığının, aksine çok yararlı bir spor dalı olduğunun farkına varıyorlar. Tabi ki bunu bizim anlatmamız gerekiyor, bilen kişilerin anlatması gerekiyor. Bilinçsiz kişiler gelip bu sporu eğitimini almadan yapmaya çalıştığında işte o zaman bu spor tehlikeli hale geliyor. Bilmeyen insanların tehlikelerden korunmak için eğitim alması gerekiyor. Bilen kişilerle dağa ya da tırmanışa gitmemiz gerekiyor. En azından bu şekilde tehlikeyi aza indirebiliriz” dedi.

Şampiyonaya katılan Uğur Yılmaz ise, dağcılığın bir branş haline geldiğini belirterek, “Dağcılık sporu, bugün spor tırmanış adıyla anılıyor. Bildiğiniz diğer salon sporları, atletizm branşları gibi kendi başına bir branş haline geldi. Bu da yarışmalar yapılmasına olanak sağlıyor. Federasyonun her ilde değişik organizasyonları var. Burada yapılan yarışmada milli takımları seçiyoruz ve bu takım yurt dışında ülkemizi temsil ediyor” ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]