Tıp Fakültesi Öğrencileri Dün Eğitime Başladı

2008 – 2009 Akademik Yılına 194 yeni dönem öğrencisi ile başlayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen ‘Açılış, Uyum ve Tanışma Programı‘ dün başladı. 

Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Öğrenci ve velilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Çağlar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlki geçtiğimiz yıl yapılan Açılış, Uyum ve Tanışma Toplantısında konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Türkiye’de 57 tıp fakültesinin olduğunu ve Kocaeli Üniversitesi’nin bu yıl 11. sırada öğrenci aldığını söyledi. Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu öğrencileri seçtikleri meslek için kutlayarak, hekimlik mesleğinin dünyanın en güzel ve onurlu mesleklerinden biri olduğunu belirtti. Tıp doktoru olmanın hazzının çok büyük olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, “İnsanların bu kadar güven duyduğu bir meslek daha yoktur. İnsanlar vazgeçilmezi olan canlarıyla ilgili sıkıntılarını sizlerle paylaşıyorlar. Sizleri alkışlıyorum. İnsanlığa saygı duyan, daima eşit davranan, parayı mümkün olduğu kadar konuşmayan hekimler olun” dedi.
 Bu yıl ilk defa öğrenci alan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 26 öğrencisi  de öğrenimlerine fakülteleri tamamen hazır olana kadar Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam edecek. Toplantıda bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, üniversitelerin açılış törenlerinin akademisyenlerin en fazla heyecan duyduğu anlardan biri olduğunu ifade ederek, “Yeni gelen öğrencilerle tanışmak ve onların gözündeki motivasyonu görmek bizleri heyecanlandırıyor” dedi. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan 26 öğrencinin tıp fakülteleri hazırlanana kadar Kocaeli’nde eğitimlerine devam etmesinin iki üniversite işbirliği adına somut bir adım olduğunu belirten Prof. Dr. Durman, Sakarya Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’nin kurulması için gösterilen destek için, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Bölgesi adına teşekkür ederek öğrencileri başarıları için kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci konuşmasında hayatın en güzel ve ilginç bir dönemi olan üniversite hayatına başlayan öğrencilere, tıp eğitiminin zor olmadığını aksine eğlenceli bir süreç olduğunu belirterek, meslek yaşantısının daha zor olduğunu mecburi hizmet ve tıpta uzmanlık sınavı gibi sıkıntılarının olduğunu söyledi. Tıp Fakültesinin kamu hizmeti gören bir hastane olduğunu, ama birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Demirci, hekimlik mesleğinin güncel sorunlarına da değinerek iyi bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni etti.


Dün ve bugün olmak üzere iki gün devam edecek olan Açılış, Uyum ve Tanışma Programı, açılış konuşmalarının ardından tanışma, fakülte tanıtımı, eğitim programlarının tanıtımı gibi etkinliklerle devam edecek.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]