Tıbbın sorunları SAÜ'de masaya yatırılacak

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenecek Birinci Ulusal Tıp Kongresi’nde hekimliğin ve tıbbın geleceği masaya yatırılacak.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 25-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek kongreye çok sayıda akademisyen, doktor ve tıp mensubu katılacak. Obezite, diyabet, kalp hastalıkları, organ nakli, ruh hastalıkları, kök hücre, üremeye yardımcı teknikler, kanser, enfeksiyon hastalıkları ve bireysel tıp konularının geleceğinin tartışılacağı kongre ilk olarak öğrenci ve asistan doktorlara yönelik kurslarla başlayacak. Kongrenin açılış ve protokol konuşmalarından sonra onur konuğu Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ‘iyi bir hekim nasıl olunur’ sorusunun cevabını kendi meslek yaşamından örnekler vererek anlatacak, genç hekimlere mesleki tavsiyelerde bulunacak.

"Kongre ülkede ses getirdi"

Komsuoğlu’nun ardından, daha önce TÜBİTAK Tıp Bilimleri Dergisi’nin editörlüğü de yapmış olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya ABD Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Özcan Erel, ‘Proje-ARGE ve Yayın’ konulu bir konferans verecek. Ayrıca KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ve SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapan Prof. Dr. İrfan Şencan, farklı bakış açılarıyla Türkiye’de hekimlik mesleğinin geleceğini anlatacak.

Kongreye yoğun bir ilgi olduğunu dile getiren SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir “Kongre şimdiden ülkemizde ses getirmeye yetti. Çok sayıda öğretim üyesi, doktor ve başka üniversitelerinden tıp mensubu, kongremize gelmek ve tebliğlerini sunmak üzere kayıt yaptırdılar. 120’yi bulan bilimsel bildiri özetinin de sunulacağı kongremiz iki günlük bilimsel programın ardından bir gün de sosyal programla son bulacak.” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]