Tıbbi Atık Sterilize Tesisi Tamamlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tıbbı Atik Sterize Tesisi inşaatının yapımı sürüyor.

Çevre illerden ve Sakarya'dan toplanan tıbbi atıkların sterilizesinin yapılacağı tesisin Ekim ayında işletmeye açılması hedefleniyor. Tesisin çevre açısından önemini belirten Başkan Zeki Toçoğlu “Çevrenin koruması bizim için her şeyden daha önemli. Güzel şehrimizin güzelliklerinin koruması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekeler Mahallesi Yılgın Yamaçlar mevkiinde yapılan Katı Atık Depolama Tesisi'nin içerisinde toplam 2 bin metrekarelik açık alan ve 600 metrekarelik kapalı alan üzerinde kurulacak olan tesisin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. İnşaatının yüzde 50’si tamamlanan tesis tıbbi atık sorununa kökten ve kalıcı bir çözüm getirecek.

Tıbbi Atık Sorunu Çözülecek

Sakarya ve çevre illerden lisanlı araçlar tarafından toplanacak olan tıbbi atıklar tesise alınmadan önce metal ve radyasyon detektörleri ile kontrol edilecek. İlk etapta 10 yıllık tıbbi atık sorununu çözecek olan tesis, günün teknolojik gelişmelerine göre yenilecek ve süresi daha da uzatılacak.

Çevre illerden ve Sakarya'dan toplanan tıbbi atıklar, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'ne getirilecek. Tıbbi atıklar, tesise alınmadan metal ve radyasyon detektörleri ile kontrol edilecek. Daha sonra, tıbbi atıklar 3,8 bar basınç ve 134 santigrat sıcaklıkta sterile edilecek. Bu atıklar daha sonra parçalanacak ve ardından yüzde 70 oranında küçültülecek.

Yarınlara Yatırım Yapıyoruz

Tıbbı Atık Sterilize Tesisinin çevre açısından çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu” Çevrenin koruması demek, gelecek nesillerin korunması demektir. Çevreye yapılan her yatırım, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaptığımız yatırımdır. Güzel şehrimizin güzelliğinin bozulmaması için belediye olarak çok hassas davranıyoruz. Katı Atık Depolama Tesisi'nin ardından şimdi de Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'ni şehrimize kazandırıyoruz. Bundan sonra tıbbi atıklar sorun olmaktan çıkacak. Yarınlara yatırım yapıyoruz” dedi.

Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre yapılan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin 15 Ağustos’ta tamamlanması, Ekim ayında ise işletmeye alınması 
hedefleniyor.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]