Tıbb-ı Nebevi konferansına büyük ilgi

Sakarya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ‘Tıbb-ı Nebevi’ konulu Konferans Programı yoğun bir katılımla Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Konferans Programı, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. ‘İslam tıbbı’nın ahlaki esasları olarak kabul edilen Tıbb-ı Nebevi, Hz. Muhammed (Sas)’in beden ve ruh sağlığı, beslenme, hareket, giyim-kuşam, tedavi ve sağlığı koruma konularındaki uygulama ve tavsiyelerinden meydana gelmektedir. Bu yönleriyle Tıbb-ı Nebevi (Peygamber Tıbbı) birçok disiplindeki araştırmacıların ilgilendiği bir konudur.’ diyen İl Müftüsü İlyas Serenli konuşmasını ‘İşte bugün konuşmacı olarak aramızda olan Gerçek Tıp kitabının da editörü Hatice Misge Hanımefendi, Aidin Salih’ten doğal tedavi eğitimi ve icazeti almıştır. Günümüz hastalıkları ve tıbbi nebevi konusunda 10 yıldır Türkiye’nin her bölgesinde eğitim ve danışmanlık yapmaktadır. Alanında mütehassıs değerli konuşmacımızı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.’ sözleriyle tamamladı.

Daha sonra ise Programa konuşmacı olarak katılan Tıbb-ı Nebevi Uzmanı Hatice Misge, salonun tamamını dolduran katılımcılara ‘Tıbb-ı Nebevi’ konusunda bir sunum yaptı. Hatice Misge konferansında; “Kur’an ve Hadislerde Şifa, Hz Peygamber’in Tıp Alanındaki Uygulama ve Tavsiyeleri (Ateşle Dağlamak, Hacamat vs), Koruyucu Hekimlik, Enfeksiyon Hastalıkları ve Karantina, Anne, Çocuk Sağlığı ve Emzirme, Kişisel Bakım ve Hijyen, Kötü Madde Kullanımı ve Zararlı Alışkanlıklar, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Gıda Güvenliği, Sağlıklı Cinsel Hayat, Güncel Tıp ve İslamiyet, İnanç ve İmmünoloji, İbadetin İnsan Sağlığı Üzerinde Etkisi, Organ Bağışı ve Doku Nakli, Zaman Yönetimi ve Sağlık, Yaşlılık ve Bakım, Helal ve Haram Gıdalar, Sağlıklı ve Dengeli Beslenme, Alternatif Tıp ve İslam, Plastik Cerrahi ve İslam, Dua ve Ruh Sağlığı, Kan ve Kan Ürünleri Kullanımı ile Vakıf ve Tıp” gibi konu başlıklarında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Konferans Programına Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve Eşi Fatma Serenli Hanımefendi ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda görevli Vaizler, Uzmanlar, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]