Tezhip Kursları Büyük İlgi Görüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) ve Kültür İşleri Daire Başkanlığı Hizmet Binası'nda açılan tezhip kursları büyük ilgi görüyor.

Haftanın belirli günlerinde usta öğreticiler tarafından verilen kurslarda tezhip sanatının temel bilgileri ve incelikleri anlatılıyor. Toplam 23 öğrencinin katıldığı kurslar iki yıldır düzenli olarak devam ediyor. Tezhibin tüm dünyada yangılaşan bir sanat dalı olduğunu belirten Kültür İşleri Daire Başkanı İbrahim Aktürk, “Tezhip geleneksel sanatlarımız içinde en önde gelen sanat dallarımızdan biri. Günümüzde dünyanın birçok yerinde tezhip sanatına ilginin artığını görüyoruz. Bugün tezhip alanında sanatçılarımız Avrupa ülkelerinde ödül alıyorlar. En son bir Türk tezhip sanatçısı İtalya' da düzenlenecek modern sanat organizasyonlarından olan Floransa Bienali'ne davet edildi. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak tezhip sanatını çok önemsiyor, kurslar açıyoruz. 2 yıl önce açtığımız tezhip kurslarımızda tezhip sanatının temel bilgilerini anlatıyoruz. Kurslara özellikle hanımlarımız ilgi gösteriyorlar. Geleneksel sanatımızın yangınlaşması bizleri çok mutlu ediyor” dedi.
Tezhip dersleri hakkında bilgi veren tezhip ustası Firdevs Cebeci, “İki yıl önce açtığımız kurslara özellikle hanımlarımızdan ilgi büyük. Kurslarda geleneksel sanatlarımızdan olan tezhibin temel bilgilerini veriyoruz. Motifleri oluşturuyoruz. Öğrencilerimiz desenleri zamanla oluşturmaya başlıyorlar. Uzun vadede çok güzel eseler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Tezhibin çok değerli bir sanat dalı olduğunu belirten kursiyerler ise, “ Tezhip deyince aklınıza sabır ve emek gelmeli. Bir eser ortaya çıkarmak haftalarımızı alıyor. Böylesine zor ama değerli bir sanat dalı hakkında ders almaktan çok mutluyuz. Büyükşehir Belediyesine sağladığı imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dediler.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]