TES üyeleri kan bağışlayacak

Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi, Kızılay aracılığıyla 18 Şubat 2015 Çarşamba saat 10.30\'da Sakarya Üniversitesinde "Kan ver, can ver" sloganı ile kan bağışlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Sakarya İl Başkanı Mehmet Düzlü "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" dedi. Düzlü’nün açıklaması aynen şöyle:

“Bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir"
“Kan bağışı hem toplumsal, hem kişisel açıdan çok önemlidir. Vücuttaki kan hiçbir zaman değişmez ve sürekli aynı kanı kullanırız. Oysa kan verir isek, vücut yeni kan üretir ve bu sağlık açısından son derece faydalıdır. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talasemi hastaları bizlerin kan vermesini bekliyor. Ağır böbrek hastalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Unutulmamalıdır ki kan, yapılamayan tek ilaçtır ve bir gün hepimizin kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olabilir.
Bu nedenle kan ihtiyacının en yoğun olduğu bugünlerde ihtiyacı olan birilerine yardımımız dokunabilmesi için sosyal sorumluluk duygusu taşıyan bir sivil toplum örgütü olan Türk Eğitim-Sen Sakarya şubesi üniversite çalışanlarının da desteğiyle bu sorumluluğu üstlenmiştir. Üyemiz olsun, olmasın tüm üniversite çalışanlarını bu anlamlı kampanyaya destek olmaları için bekliyoruz. Unutmayalım ki "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır"

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]