Terziler de Ekonomik Krizden Dolayı Mağdur!

Eski Bayramlarda sipariş yetiştirmek için zorlanan terziler bu bayram tamir için gelen elbiseleri yetiştirmeye çalışıyor.

Adapazarı'nda küçük yaşta terzilik mesleğine başlayan ve 50 yıldır terzilik yapan Sabri Kosovalı (67) eski bayramları arıyor. Küçük dükkanında yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tatlı bir telaş yaşanan Kosovalı, son günlerde vatandaşlardan gelen tamirat siparişlerini yetiştirmek için yoğun bir uğraş harcıyor.

Kosovalı elinde siparişler dikiş makinesi başında tatlı bir telaş içinde çalışırken "Son günlerde bayağı bir yoğunluk var. Tamirat üzerine siparişler geliyor. Yeni yok ama, paça fermuar gibi işler geliyor" dedi.

Eski bayramları aradığını anlatan Kosovalı "Eskiden sipariş verilirdi. Bir siparişi 1 ay içinde zor teslim ederdik. Çok sipariş gelirdi. Şimdi sadece vatandaş tamir için geliyor. Bunun ilk başlıca nedeni ekonomik kriz. Sonra Çin malları her alanda olduğu gibi konfeksiyona da girdi. Vatandaş ucuz olduğu için onları tercih ediyor. Diktirme hiç yok. Emek pahalı. Vatandaş satın aldıktan sonra düzeltmek için bize geliyor. Eskiden sipariş çok gelir. Bir ayda 30-40 elbise dikerdim. Şimdi hiç kimse sipariş vermiyor" şeklinde konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]