Terör saldırısına Sakarya'dan tepki

Sakarya'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

MAZLUMDER Sakarya Şube Başkanı Nurullah Fatih Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da miting öncesi yaşanan iki patlamada, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Barış talebini dillendirmek üzere toplanan insanlara vahşeti planlayan, uygulayan ve bunda payı olanları kınadıklarını belirten Şentürk, şunları kaydetti.

"Son dönemde giderek yükselen şiddet ve çatışma ortamına karşı tüm tarafları sorumluluğa ve ivedilikle müzakereci çözüm politikalarına yönelmeye çağırıyorduk. Ankara’da gerçekleşen katliam, endişelerimizi derinleştirmiştir. Bu katliamın failleri, azmettiricileri, güvenlik zafiyetine sebep olanları etkin, adil ve hızlı bir soruşturma ile açığa çıkarmalıdır. Toplumsal barış ve kardeşlik ümitlerimizi hedef alan bu tür saldırıların amacına ulaşmasını engellemenin tek yolu, barış ve adalet talebinde ısrarcı kalmaktır. Bu tür menfur katliamı gerçekleştirilenlerin niyeti her ne olursa olsun, onların beklentilerini boşa çıkarmanın tek yolu, barışı ve adaleti savunmaya devam etmektir."

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete de saldırıyı kınadı.

Bu olayın Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, birlik ve beraberliği ile demokrasi ve güvenliğine darbe vurmak isteyen şer odaklarının hain bir sabotajı olduğunu aktaran Mete, "Geleceğimize kasteden bu saldırılar, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]