Termik Santral Kaosu Bir Çığ Gibi Büyüyor

Karasu Belediye Başkanı Ahmet Genç, termik santrallerin doğaya ve insanlara zarar verdiğini belirterek, "Turizm bölgesi olan ilçemizde termik santral kurulmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Karasu'ya kurulması planlanan termik santralle ilgili olarak ilçedeki sivil toplum örgütleri bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantıya Karasu Belediye Başkanı Ahmet Genç, Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Karasu Belediye Başkanı Ahmet Genç, kurulması düşünülen termik santrale kesinlikle karşı olduklarını belirtti.
Termik santrali asla ilçelerine kurdurmayacaklarını belirten Genç, "Buraya yapılacaksa doğalgazla çalışan bir santral yapılsın. Biz insana ve doğaya zarar veren termik santrali istemiyoruz." dedi.
Termik Santral Hepimizi Etkileyecek

Karasulular olarak tek vücut halinde termik santrale karşı olduklarını vurgulayan Genç, şunları söyledi;
"İlçemiz her geçen gün gelişiyor. Buna paralel olarak enerji ihtiyacı da artıyor. Ancak biz enerji ihtiyacını karşılayacak diye insana ve doğaya zarar veren bir santrali ilçemize kurdurmayız. İlçe olarak termik santrale karşı olduğumuzu 29 Ocak'ta yapılacak toplantıda göstereceğiz."

İlçe Ziraat Odası Başkanı Hordoloş ise, termik santralin tarıma büyük zarar vereceği uyarısında bulundu. İlçe halkının en büyük geçim kaynağının fındık olduğunu hatırlatan Hordoloş, termik santralin fındık bahçelerine büyük zarar vereceğini ifade etti.

Yaşadıkları sorunun sadece Karasu'yu değil tüm Sakarya'yı ilgilendirdiğini anlatan Hordoloş, "Termik santral sadece ilçemizi etkilemeyecek. Santralin bacasından çıkan kül rüzgar vasıtasıyla taşınacak. Bu nedenle Kaynarca, Söğütlü, Ferizli, Kocaali ve Adapazarı da bundan etkilenecek. Santral ilçemizde yapılan tüm tarım ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyecek. Enerji açığının çözümü için rüzgar, hidroelektrik santralları gibi alternatifler değerlendirilmelidir. Burada liman yanında kurulacak termik santrale gemilerle Ukrayna'dan ucuz kömür getirecekler. Ucuz taşımacılık, ucuz kömür hepsi çok kolay olacak. Ben bu santrallerin iyi niyetinden şüpheliyim. Çünkü artık batıda termik santraller kapatılıyor. Onların eskimiş, atıl santrallerini buraya kuracaklar. Ne kadar modern olduğunu söyleseler de santralin baca emisyonlarının ve baca gazları içindeki partiküllerin çevreye ve insan sağlığına zarar vermesini engelleyemezler." şeklinde konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]