Tepkilerini Dile Getirmek İçin Sokaklara Dökülecekler

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetim kurulu üyeleri, yeni göreve seçilen Sakarya Baro Başkanı avukat Vacit Öktem'i ziyaret etti.

Sakarya Baro Başkanı avukat Vacit Öktem, Türk Kadınlar Birliği üyelerini makamında ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, sivil toplum örgütlerinin her zaman birbirlerine destek olduklarını ve bunun devam edeceğini söyledi.

Baronun desteğini her zaman gördüklerini ifade eden Başkan Yağan, Sakarya'da kadınların belediye başkanlığı başta olmak üzere il genel meclis ve belediye meclis üyeliği gibi görevlere getirilmemesinden yakındı. Başkan Yağan, buna tepki olarak 7 Aralık Cuma günü tüm kadınları sokağa dökeceklerini ve Çark caddesinden Kent meydanına kadar yürüyeceklerini söyledi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Baro Başkanı Avukat Vacit Öktem de, kadınların seçme ve seçilme haklarının olduğunu belirterek, "Kadınlarımız toplumda ev başta olmak üzere önemli görevler üstleniyorlar. Onların da belediye başkanlığı gibi önemli görevlere getirilmeleri gerekiyor. Toplumun sesine hep birlikte kulak vermeliyiz." dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]