TEOG ve LYS tercih başvuruları

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih başvuruların 06-16 Temmuz tarihinde yapılacağı bildirildi.

Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, TEOG Merkezi Ortak Sınavlarının sonuçlarının 29 Haziran'da, Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklandığı söyledi.

Başvuruların 2015 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme takvimine göre gerçekleşeceğini ifade eden Dede, “Liselere yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları 06-16 Temmuz'da okul müdürlüklerine yapılacak” dedi.

İlçede ücretsiz olarak rehberlik ve tercih danışmanlığı hizmeti verileceğini belirten Dede, şunları kaydetti:

 “Sapanca’da öğrenci ve velilere rehberlik ve tercih danışmanlığı yapmak üzere Alaçam Ortaokulu’nda Tercih Danışmanlığı Komisyonu oluşturuldu. Öğrenci ve veliler belirtilen tarihler arasında danışmanlık hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos'ta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek.  İlçemizde bulunan tüm lise ve dengi okullarda görevlendirilen öğretmenlerimiz tarafından ayrıca Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) rehberlik hizmeti verilecek.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]