Tenekeci: 'Altına taksit imkanı' ile ilgili konuştu

Adapazarı Kuyumcular Odası Başkanı Tenekeci: "Altında 4 taksit büyük bir avantaj sunmadığı için piyasada en fazla satışlarda yüzde 10 ile 20 arası artış olur. Bu artış da ince işçilik yapan ve satan kuyumculara değil, işin sarrafiye kısmına yarayacak"

Adapazarı Kuyumcular Odası Başkanı Hakan Tenekeci, altın alışverişinde taksit uygulamasına ilişkin, "Altında 4 taksit büyük bir avantaj sunmadığı için piyasada en fazla satışlarda yüzde 10 ile 20 arası artış olur. Bu artış da ince işçilik yapan ve satan kuyumculara değil, işin sarrafiye kısmına yarayacak" dedi.

Tenekeci, altının taksitle satılmasının ince işçilik yapan kuyumcu esnafını etkilemeyeceğini savundu. 

Taksitli satışın iyi niyetle kullanılmadığını öne süren Tenekeci, altında 12 veya 24 ay vade yapıldığı dönemlerde nakit ihtiyacı olan kişilerin kuyumcudan aldıkları altını başka esnafa bozdurarak, taksitli satışı işlevinin dışında kullandığını ileri sürdü.

Tenekeci, altının nakde çevrilmesinin kuyumcu esnafını yaraladığını dile getirerek, "Altında 4 taksit büyük bir avantaj sunmadığı için piyasada en fazla satışlarda yüzde 10 ile 20 arası artış olur. Bu artış da ince işçilik yapan ve satan kuyumculara değil, işin sarrafiye kısmına yarayacak" ifadesini kullandı.

Gerçek anlamda altını kullanmak için alan tüketicilerin takside başvurmayacağını savunan Tenekeci, "Düğün cemiyeti yapacak tüketiciler bile taksit olanağını beyaz eşya veya mobilyada kullanıyor, altını nakit alıyor çünkü mobilya ve beyaz eşyada vade farkı altından çok daha az. Kuyumcular, altını toptancısından nakit alıyor, bayi veya satıcı üzerine karını, üstüne bir de taksitli satışta vade farkı koyduğu zaman fiyat çok artıyor, alım azalıyor. Yani nakitte 10 bin liralık altın alışverişi 15 bin liraya çıkıyor" şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]