Temsa Global Treyler ve Kamyon Yeni Fabrikasını Açtı

Sabancı Holding kuruluşlarından Temsa Global Treyler ve Kamyon Fabrikası, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katıldığı törenle açıldı.

Sabancı Holding kuruluşlarından Temsa Global A.Ş.'nin Hanlı beldesi 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu kamyon, treyler ve üst yapı fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa Global CEO'su Mehmut Buldurgan ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Atak, Sakarya'ya böyle bir tesisi kazandırdığı için Sabancı Grubu'na teşekkür ettiğini belirtti. Temsa Global CEO'su Mehmut Buldurgan da, kendi teknolojileri ve markalarıyla ürettikleri araçları önce ihraç ettiklerini, daha sonra ise yurt dışında üretime yöneldiklerini belirterek, "Mısır'da ikinci fabrikamızı açtık. Şimdi de bir yıl içinde üçüncü fabrikamızı Adapazarı'nda açıyoruz. Adapazarı fabrikamız hafif ve ağır kamyon, treyler ve üst yapı üretim üssü olacak. Gücümüzü ve kaynağımızı Türkiye'den alıyoruz. Dünya pazarlarını hedefliyoruz" dedi.
Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise, "Bundan önce Mısır'da otobüs üssü açtık. Bugün Adapazarı'nda Temsa Globel'in önemli bir üretim üssünü açıyoruz. Burası çalışan arkadaşlarımızın desteğiyle Temsa'nın kamyon üretim üssü olacak. Temsa olarak Gebze'de bir ARGE merkezimiz var. Global olarak iddialıysak, iddia ARGE ile olur, kaliteli üretimle olur. Gebze'de tesisimiz tasarımıyla, teknolojisiyle burayı besleyecek. Temsa olarak altyapıyı tamamladık. Adımlarımız bir bir atıyoruz. Temsa Global bir dünya şirketi olma yolunda hızla ilerliyor. Temsa emeğiyle, çalışmalarıyla, ismine yakışır bir şekilde global olarak çalışıyor. Temsa Global önümüzdeki günlerde önemli bir başka merkezde bir üretim tesisi daha açmayı planlıyor. Bugün mutlu bir günümüz. Sabancı ailesi olarak mutluyum, ülkem adına mutluyum. Sağ olun, var olun. Çok çalışalım" diye konuştu.
Güler Sabancı, konuşmasının sonunda, "Temsa Global CEO'su Mehmet Buldurgan, Adana'dan TIR ve kamyonlarla birlikte Adana'nın sıcağını getirdi" diyerek espri yaptı.

Ardından Güler Sabancı, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Temsa Global CEO'su Mehmut Buldurgan kurdeleyi keserek, fabrikanın açılışını gerçekleştirdi. Sabancı, fabrika yetkilileriyle üretim tesisini gezerek çalışanlarla birlikte tek tek konuştu. İşçilerle sohbet edip toplu fotoğraf çektiren Sabancı, açılışta kestiği kurdeleyi parmağına dolayarak tören boyunca bırakmadı.

Yılık 7 bin 500 üretim adediyle yüzde 57 Pazar payı olan Fuso Canter'ün üretimi Adapazarı'nda yapılacak. Temsa Global Adapazarı'nda üretceği kamyonları Türkiye pazarının yanı sıra İpek Yolu olarak bilinen rotadaki ülkelere de satacak. Adapazarı fabrikasında üretilen diğer iki ürün ise treyler ve üst yapı olacak. İlk etapta treyler deneme üretiminde başlayan Temsa Global A.Ş., 2009 yılı başında seri üretime geçecek. 131 bin metrekare üzerine kurulu Adapazarı fabrikasında 32 bin kapalı alan bulunuyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]