TEM'e çıkan başıboş inek faciaya neden olacaktı

Sapanca\'da TEM otoyoluna giren sahipsiz inek, az kalsın faciaya neden olacaktı. Üç otomobilin kaza yapmasına neden olan ve araçların çarpması sonucu yaralanan ineği ise yol çalışması yapan taşeron firma çalışanlarından biri, yol kenarında kesti. Kaza yapan araçların masraflarını ödemek zorunda kalacağından ineğin sahibi de ortaya çıkmadı.

Dün gece TEM otoyolunda İstanbul istikametine gitmekte olan araçlar, yola çıkan ineği bir anda karşılarında görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Fren yapan otomobillerden birinin çarptığı inek savrularak yol kenarında can çekişmeye başladı. Bu arada ineğe çarpan araçlar sol şeritte kalınca araç sahipleri trafik ekipleri gelene kadar yanlarındaki el feneri ile süratle gelmekte olan diğer araçların kendilerine çarpmaması için büyük çaba harcadı. İneğe çarpan üç araç, diğer sürücülerin yardımıyla yol kenarına çekilirken, yaklaşık 20 dakika sonra gelen trafik ekipleri yolda kalan araçları, TEM\'i bir süre ulaşıma kapatarak çekebildiler.

Bu arada TEM otoyolunda can çekişen inek ise Karayolları 1\'inci Bölge İşletme Şefliği\'ne bağlı taşeron firma çalışanı tarafından dua yaptıktan sonra mundar olmaması için otoyolun kenarında kesildi. Ardından Karayolları görevlileri tarafından belediyeye, oradan da bir kesimhaneye götürüldü. Kesilen hayvanın sahibi ise henüz ortaya çıkmadı.

İneği kesen taşeron firma çalışanı, \'\'Bu bölgede otoyol kenarına hayvan otlatmaya getirenler onları kendi başlarına bırakıyorlar. Kaç sefer ikaz etmemize rağmen dinlemiyorlar. Hayvanın kulağında markalama işareti de yok. Araçların masrafları bu hayvan sahibinden alınacağı için sahibi de ortaya çıkmıyor. Bir kişinin ihmali yüzünden kaç kişi mağdur oluyor" dedi.

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, hayvan sahibini araştırmaya başladı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]