Tem-Sen’den Örnek Sempozyum

Kısa adı TEM-SEN olan Tüm Eğitimciler Ve Eğitim Müfettişleri Sendikası, “Uluslararası Katılımlı Ulusal Eğitim Denetimi Sempozyumu” düzenleyerek Türk Eğitim Tarihi’nde bir ilki gerçekleştirdi.

Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından katılan çok sayıda akademisyen ve eğitimcinin sunduğu bildiriler tartışıldı.

Sempozyumun onursal başkanlığını Prof. Dr. Feyzi Öz’ün, sempozyum başkanlığını TEM-SEN Genel Başkanı Mehmet Pınardağ’ın, sempozyum danışmanlığını Prof. Dr. İnayet Aydın ve Prof. Dr. Feyzi Uluğ’un, sempozyum düzenleme kurulu başkanlığını Tem-Sen Genel Sekreteri Emine Bozkurt’un, sempozyum mâlî işler sorumluluğunu Tem-Sen Mâlî İşler Sekreteri Yusuf Ziya Acun’un, sempozyum düzenleme ve eşgüdümü Yardımcı Doç. Dr. Aynur Bozkurt Bostancı, Öğretim Görevlisi Gülsün Şahan ve İlköğretim Müfettişi Âlim Başaran’ın üstlendiği sempozyumun bilim kurulunda Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden 31 Profesör, 4 Doçent ve 22 Yardımcı Doçent görev alırken, düzenleme kurulunda 10 akademisyen ve 18 ilköğretim müfettişi hizmet verdi.

Açılış konuşmasını TEM-SEN Genel Başkanı Mehmet Pınardağ’ın yaptığı ve 13 ayrı oturum hâlinde gerçekleştirilen sempozyumda, 110 akademisyen ve eğitimci tarafından sunulan toplam 61 bildiri tartışıldı. Eğitimde yeniden yapılanmaya gidilmesine, eğitimin etkili denetimine, denetimde çok başlılığın sona erdirilmesi ve denetim birliğinin sağlanmasına, eğitimin iyileştirilmesine ve de denetimin amacının eğitimin amacı olduğuna, eğitimin denetimine yeni ve etkili boyut kazandırılmasına yönelik değişik görüşler ileri sürüldü.

Çok sayıda üst düzey kutlama telgrafı gönderilen ve ikincisinin Dumlupınar Üniversitesi ile birlikte düzenlenmesi kararı alınan “Uluslararası Katılımlı Ulusal Eğitim Denetimi Sempozyumu”na, Millî Eğitim Bakanlığı üst düzey yetkilileri, akademisyenler, TEM-SEN Merkez Denetim ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, 81 ilin TEM-SEN il temsilcileri, üniversite öğrencileri, eğitimciler ile basın mensupları katıldı.

Sempozyumda tartışılan bildirilerin TEM-SEN tarafından kitap hâline getirileceği öğrenildi.  

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]