Teknopark yöneticileri Kahve Günü'nde buluştu

Teknopark yöneticileri, çalışanları ve teknoparklarda faaliyet gösteren firma temsilcilerinin birbirleri ile tanışabilmeleri amacıyla TÜBİTAK MARTEK ve Marmara Teknokent tarafından geçen yıldan itibaren düzenlenmeye başlayan Kahve Günü Etkinlikleri'nin 8. buluşması Bursa ULUTEK'te yapıldı. 

Etkinliğe Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Sakarya Teknopark Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Kocaeli Teknopark Müdürü Sadık Semizoğlu, TÜBİTAK Marmara Teknokent Müdürü Dr. Orhan Çömlek, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, Teknokent çalışanları ve teknokentler bünyesinde faaliyet gösteren çok sayıda firmanın temsilcileri katıldı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, böylesi toplantılarda asıl amacın geniş bir network oluşturmak olduğuna dikkati çekti. 

Kocaeli Teknopark Müdürü Sadık Semizoğlu da teknoparklar arasında çok önemli bir dayanışmanın olduğunu vurguladı. Bakanlığın da bu konuda aynı hassasiyeti gösterdiğinin altını çizdi.

Sakarya Teknopark Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ise firmalardan teknopark yöneticileriyle daha fazla iletişim kurmalarını istedi.

TÜBİTAK Marmara Teknokent Müdürü Dr. Orhan Çömlek, geçen yıl kendi içlerinde işbirliklerini geliştirmek için başlattıkları kahve günü etkinliklerinin illerinin dışına taştığını kaydetti. Çömlek, "Kocaeli ve Sakarya derken 8.'sini bugün Bursa'da yapılıyor. Biz gayet rahat bir şekilde firma yetkililerinin bu etkinliklerde birbirleri ile tanışmalarını amaçladık. Şuanda kendi içimizdeki firmalar birlikte ciddi çalışmalar yapıyorlar. Teknoparklar bugün 63'e ulaştı. 100'e çıkmasını hedefliyoruz. Biz Türk toplumu olarak dokunarak, görerek iş yapmayı severiz. O yüzden bir araya gelmek, Teknoparklar'a gezi düzenlemek gerekiyor. O yüzden biz bu buluşmaları çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık ise buluşmanın asıl amacının gelişen Türkiye'nin kalkınmasına önemli katkılar sunacağını söyledi. 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]