Tekerlekli sandalyeye mahkum adayları sevindiren haber

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Koordinasyon Kurulu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında toplandı.

Kurul, tekerlekli sandalyeye mahkum adayların 27 Nisan Pazar günü evlerinden alınıp sınav salonuna götürülmesini kararlaştırdı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ÖSYM İl Koordinatörü Doç. Dr. Naci Çağlar, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak ve İl Sağlık Müdürlüğe temsilcisi Gülser Gökbulut’un katıldığı EKPSS Koordinasyon Toplantısı’nda, sınava ilişkin alınacak önlemler değerlendirildi. SAÜ Esentepe Kampüsü\'nde bulunan 8 binada tek oturumda yapılacak sınava 643 aday katılacak. Tekerlekli sandalye ile sınava katılacak 46 adaydan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne başvuran 10 aday, sınav sabahı müdürlük elemanları tarafından evlerinden alınarak sınav salonlarına ulaştırılacak.

Sınav güvenliği açısından sınav yapılacak tüm binalar ve salonlar, dijital saate entegre kameralar ile kayıt altına alınacak. Oluşabilecek sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi amacıyla 2 adet ambulans ile engelli adaylar için her binada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli arasından seçilen refakatçiler görev yapacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]