"Tek Katlı, Bahçeli Huzurevi İnşa Ediyoruz"

Sakarya'da farklı bir huzurevi inşa ediliyor. Prefabrikelerden oluşan huzurevleri tek katlı ve bahçeli yapılıyor. Yaşlılar rahatça, zorlanmadan bahçeye çıkabilecek. İsteyen kendi yemeğini yapabilecek. Bu huzurevinde evli çiftler de birlikte kalabilecek.

Tek Katlı Bahçeli Huzurevi İnşa Ediyoruz

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali İnan, çok katlı yerine yeni bir anlayışla tek katlı bahçeli huzurevi inşa ettiklerini söyledi. 14 prefabrike konuttan oluşan bahçeli huzurevinin önümüzdeki 2 ay içinde hizmete açılacağını belirten İnan, "Genelde huzurevleri çok katlı. Bu huzurevi alışılmışın dışında olacak. Yaşlılar çok katlı huzurevlerinde bahçeye çıkmak için merdivenlerden inerken ya da asansöre inip binerken zorlanıyordu. Yeni planladığımız bu tek katlı prefabrike huzurevinde yaşlıların böyle bir sorunu olmayacak. Yaşlılar merdiven inip çıkmadan düzayak bahçeye çıkabilecek. İsteyen yaşlılarımız toprakla ilgilenebilecek, çiçek bitki gibi şeyler ekecek. Doğadan kopmayacaklar. Bu da onları mutlu edecek. Toprakla meşgul olmaları onlara ayrı bir terapi olacak. Hareket etmeleri onları daha zinde yapacak." dedi.

İsteyen Kendi Yemeğini Yapabilecek

İnan, günlük hayata alışmış, aktiviteleri olan, ihtiyaçlarını karşılayan kişilerin birden huzurevine gelip otel hayatı gibi bir yaşam sürmelerinin bu insanları üzdüğünü ifade ederek şunları kaydetti: "Bu sebeple bu huzur evinde isteyenlerin kendi yemeklerini yapabilecekleri bir mutfak oluşturduk. Mutfak ve ev işleriyle ilgilenebilecekler. Yani daha önce bir evde ne yapıyorlarsa onu yapabilecekler. Bu huzurevinde evli çiftlerde birlikte kalabilecek. Bu şekilde de hayattan soyutlanmamış olacaklar. Kendi ihtiyaçlarını kendileri gördükleri içinde kendilerini 'işe yaramaz' görmeyecekler. Huzur evinde ilk etapta 46 kişi kalacak."

14 prefabrike evden oluşan konutların her biri 50 metre kare olarak inşa ediliyor. Evli çiftlere 50 metrelik konutun tamamı tahsis edilecek.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]