TBMM Çözüm Süreci Komisyonu heyeti Sakarya'da

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Sakarya\'ya geldi.

Komisyon Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye\'nin doğu ve batı bölgelerindeki illeri dolaştıklarını söyledi.

Gök, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, şehit yakınları, gazi, iş dünyası ve terör mağdurlarıyla görüşme yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmalarımızı sürdürürken Doğu ve Güneydoğu\'da 25-30 yıldır devam eden hadisenin sonlandırılması adına muhataplarımızın görüş, düşünce ve önerilerini alıyoruz. Bedel ödeyenlerin görüş ve düşüncelerini alıyoruz. Ankara\'da oturarak bu sorunlara bir bakış açısı, bir rapor yazmanın doğru olmadığını biliyoruz" dedi.

AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye\'deki sıkıntı ve sorunların inceleme yapılmadan, yönlendirmelerle rapor yazıldığını dile getiren Gök, kendilerinin ise halkın, bilim dünyasının, yurt içi ve yurt dışından herkesi davet ederek yaptıklarını ifade etti.

Gök, çözüm sürecinin hassasiyetle devam ettiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada 10 aya yakındır şehitlerimizin gelmemesi son derece güzel bir tablo olarak bizleri mutlu etmiştir, davet ettiğimiz herkes bunu ifade etmiştir. Bu süreç böyle devam etsin. Şehitlerin gelmemesi, annelerin yüreklerinin sızlamaması, ağlıyor olmamaları son derece olumlu bir hadise olarak karşılanmaktadır. Sürecin başladığı günden bugüne ilk andaki tepkilerle şimdiki tepkilerin çok farklı olduğunu, akli selim bir şekilde değerlendirildiğini ve süreçle ilgili her geçen gün memnuniyetin arz ettiğini görüyoruz. Komisyon olarak çalışmalarımızı tamamlayıp TBMM\'ye sunacağız."

HDP İstanbul Milletvekili Tüzel:

Hükümet tarafından yürütülen çözüm sürecine toplumdan büyük destek ve sempati olduğunu söyledi.

Tüzel, AK Parti\'nin çözüm süreciyle ilgili kafadaki sorulara doğru ve açıklayıcı yanıtlar veren bir çalışmayı ve kara propagandayı giderecek bilgilendirmeler yapması gerektiğine işaret ederek, "Mecliste bu çalışmaya muhalefet eden CHP ve MHP\'nin tabanında da bir çözüm isteğinin olduğu hiç şüphesiz... Bu partileri de bu çalışmaya katacak davetkarlıkla hareket etmek gerekiyor. Mecliste 5\'inci parti olarak bu sürece bütün çabamızla ve çalışmalarımızla katılacağız" ifadesini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]