Tavuk çiftliklerinin kapatılması için 4 yıldır mücadele veriyor

FİLDİŞİ Sahilleri\'nde Sanayi Bakanlığı Danışmanı olarak görev yapan Dursun Ali Kalem, ailesinin yaşadığı, kendisinin de sık sık ziyaret ettiği Akyazı İlçesi\'ne bağlı Hasanbey Köyü\'nde, sayıları 15’e yaklaşan tavuk çiftliklerinin kapatılması için 2009 yılından bu yana hukuk mücadelesi veriyor.

Kapasiteleri 30 bin ile 50 bin arasında değişen tavuk çiftliklerinin, Hasanbey Köyü\'nde hava ve çevre kirliliğine yol açtığını öne süren ve 2009 yılından bu yana kapanması için mücadele ettiğini dile getiren Dursun Ali Kalem, birçok kez şikayet edip dava açmasına rağmen henüz bir sonuca ulaşamadığını belirtti. Yaklaşık 300 köylü ile birlikte imza toplayıp, bu imzalarla gerekli mercilere başvurduklarını kaydeden Kalem şunları söyledi:

"Tavuk çiftlikleri çeşitli hastalıklara neden oluyor"

"Bazı araştırmalara göre bu tavuk çiftlikleri kanser, asit yağmuru, kene tehlikesi ve çeşitli hastalıklara neden oluyor. Çevreye atılan tavuk ölüleri, bazı hayvanlar tarafından yeniyor ve bu durum hem hayvanlarımız için, hem de çevre için tehlike arz ediyor. 2009 yılından bu yana köyde yaşayan 300 kadar kişinin rahatsız olmasına, imza toplayıp başvurmasına karşın, bu çiftliklere herhangi bir yaptırım uygulanmadı."

Babasının gırtlak kanseri olduğunu ve temiz havaya ihtiyacı bulunduğunu belirten Dursun Ali Kalem, çeşitli firmalar adına tavuk üretimi yapan bu çiftliklerin, yerleşim birimlerinin dışına taşınması gerektiğini savundu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]