Tatankalar, şampiyonu deplasmanda devirdi

Geçen sezonu 2. Lig Şampiyonu olarak tamamlayıp Korumalı Futbol 1. Ligine yükselen Sakarya Tatankalar 5 ay sürecek olan ligde ilk maçına, deplasmanda son 3 sezonun Türkiye’deki en başarılı takımı ve Şampiyonu Boğaziçi Sultanları karşısında çıktı. Müsabaka 7 Şubat Pazar akşamı saat 18’de Beykoz Paşabahçe Stadı’nda oynandı.

Sezona 2 Amerikalı Transferi ve 6 eski oyuncusuyla tekrar anlaşarak giren Tatankalar bu önemli deplasman maçına 48 kişilik geniş bir kadroyla çıktı. Korumalı Futbol Camiası tarafından maçın mutlak favorisi olarak gösterilen Boğaziçi Sultanlar karşısında müsabaka öncesi görüşlerini açıklayan Koç Cenk Yavuz “Türkiye’nin en önemli takımına karşı, onların saha ve seyircisi önünde ilk maçımıza çıkıyoruz. Sultanlardan çekinmiyoruz. Buraya kaybedip dönmeye gelmedik” diyerek maçı izlemeye gelen 200 kadar Tatanka  taraftarına umut aşıladı.

Maça inanılmaz hızlı başlayan Tatankalar daha maçın ilk hücumunda yeni transfer Cam White ile skor bulsa da bu gol hakemler tarafından faüllü bir hareket yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi. Bu iptal kararından hemen 2 dakika sonra Sultanlar bir gol bularak maçı 7-0’a getirdiler. Sanki hiçbir şey olmamış gibi oynamaya devam eden Tatankalar önce Cam White sonra Deont’e Brown ile 2 kez gol bularak tabelayı 14-7’ye getirdiler. İlk yarının sonlarına doğru Sultanlar iyi hücum edip 1 gol daha attı ve skor 14-13’e geldi. 1 puanlık alan golü (PAT) denemesinde rakibin topunu Tatankalar defansı havada kesti, boşta kalan topu kapan Ufuk Özelçe 2 sayılık Safety yaparak 14-14 olacak skoru bir anda 16-13’e getirdi ve ilk yarı bu şekilde sonlandı.

2. yarıya çok baskılı başlayan Sultanlar hızlı bir şekilde bir gol daha bulup skoru 19-16’ya getirdi. 1 puanlık alan golü vuruşu dışarı atılınca skor değişmedi. Sadece 3 dakika sonra Alp Burak Çamlıer’in yaptığı skor, maç boyu 1er puanlık toplam 3 alan golünü de sayıya çeviren Seyit İlhan tarafından alınan 1 puanla birleşince maç 23-19’a geldi. Son çeyrekte Tatankalar süreyi eritme gayretindeyken Sultanlar sayı yapabilmek için üstün gayret gösterse de Defans Koçu Cemal Erümit komutasındaki Sakarya savunması, Amerikalı oyun kurucusu Oumar Kharroub liderliğinde yüklenen rakibine geçit vermedi ve maç 23-19 sona erdi.

Müsabaka sonrası Koç Cenk Yavuz Şaban Mergül’e verdiği demeçte şunları söyledi “Bu takım uzun yıllar süren bir projenin ürünü. Ne kadar doğru transferler yaptığımızı ve nasıl bir kimya yakaladığımızı tüm Türkiye gördü. Bugün Şampiyonu yendik ama yarın hiç maç kazanmamış gibi tekrar çalışmaya başlayacağız. Günlük başarılar peşinde değiliz, amacımız tüm Türkiye’nin Sakarya karakterini öğrenmesi. 2015’i namağlup kapadık, İnşallah 2016’da da bunu sürdürmek istiyoruz. İşin ilginç yanı bu işleri neredeyse Sakarya’dan hiç destek almadan yapıyor olmamız. Kendi bütçesini kendi yaratan, transfer yaparken, malzeme alırken ilimiz zenginlerinden para değil sadece nasihat ve boş ümitler alan bir takımız. 4-5 kişi dışında bize omuz veren kimsemiz yok. Bakalım futbola, basketbola milyonlar dökenler bize ne zaman yüzlerini dönecekler.”

Boğaziçi Sultanları – Sakarya Tatankaları müsabakası Şaban Mergül Genel Yayın Yönetmenliğinde, Joya Health Life Club sponsorluğunda Sakarya TV aracılığı ile izleyenlere ulaşırken, bu yayın Türk Korumalı Futbol tarihinde bir deplasman takımının resmi yayıncısının rakip sahadan canlı yayın yaptığı ilk müsabaka olarak tarihe geçti.

Tatankalar 1.Ligdeki 2. Maçında 21 Şubat Pazar günü Ankara’da ODTÜ Falcons ile karşılaşacak. 



 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]