Tatankalar şampiyonluğa yürüyor

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Korumalı Futbol Süper Lig’de mücadele eden Sakarya Üniversitesi Tatankaları tarihi bir başarıya imza atarak bir alt ligden Süper Lig’e yükseldiği ilk sezonda Finale yükselen ilk takım oldu. Geçen sezonu namağlup 1.Lig şampiyonu olarak tamamlayan Tatankalar, bu sezonda da namağlup finale yükselmeyi başardılar.

24 Nisan Pazar günü deplasmanda Yeditepe Üniversitesi Eagles takımı ile yarı final müsabakasına çıkan Tatankalar ilk çeyrekte Enes Üzümcü ile buldukları gol ve Rıdvan Açıkdeniz’in ekstra sayısı 7-0 öne geçti ve maç sonuna kadar bu skoru korumayı başardı. Gerek defans takımının yaptığı etkili savunma gerekse hücum takımının sahada uzun süre kalarak başarıyla süreyi eritmesi galibiyeti getiren faktörler oldu.

Bu sezon Ünilig’de sırasıyla Bilgi Üniversitesini Sakarya’da 30-15, Doğu Akdeniz Üniversitesini Kıbrıs’ta 50-0, ODTÜ’yü Ankara’da 33-29, İzmir Ekonomi Üniversitesini çeyrek finalde Sakarya’da 35-0, Yeditepe Üniversitesini yarı finalde İstanbul’da 7-0 yenen Tatankalar 6 Mayıs Cuma günü saat 14’te Marmaris’te yapılacak final müsabakasına yükselmiş oldu. Finalde Tatankaların rakibi yarı finalde Isparta S.Demirel Üniversitesini 45-36 mağlup eden, geçen yılın Süper Lig finalisti, Anadolu Üniversitesi Rangers oldu.

Takımın Antrenörleri Cenk Yavuz ve Ahmet Cemal Erümit maç sonu açıklamalarında şunları söylediler:

“Geçen sezon 1.Ligi kazanırken bir proje takımı olduğumuzu söylemiştik. Planlı bir şekilde altyapı kurmaya ve oyuncularımızı geliştirmeye gayret ediyoruz. Her biri pırlanta olan kardeşlerimiz türlü fedakârlıklarla durmadan çalışıyor ve emek veriyorlar. Bizler de takımın antrenörleri olarak Korumalı Futbolu hayatımızın odağına oturtarak, işimizi aksatmadan, ailelerimizden aldığımız güçle bu sevgili kardeşlerimizle kader ortaklığı yapıyoruz. Şu anda geldiğimiz nokta takımımızın tarihindeki en başarılı nokta. Eğer şampiyon olabilirsek Sakarya Üniversitesi Ünlig tarihinde ilk kez bir Süper Lig şampiyonluğu kazanacak. Biliyoruz ki sırtımızdaki yeşil siyah forma sadece bizim değil ailelerimizin, Üniversitemizin ve Sakaryamızın da. Bu bilinçle centilmence ve disiplinli bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Umarız başarılarımız artık Sakarya’da bir farkındalık yaratır ve bu güzide takıma artık birileri sahip çıkar.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]