Tatangalar'ın Çözüm Arayışı Devam Ediyor

Sakaryaspor'un halkımıza büyük hayal kırıklığı yarattığı şu dönemlerde, Tatangalar'ın puan cetvelinde istedikleri yerde olamayan Sakaryaspor'u ayağa kaldırmak için çözüm arayışları sürüyor.

Sakaryaspor yöneticilerin umursamaz tavırlarından yakınan Tatangalar, gölge etmeyin dercesine tavır sergileyen yönetime isyan etti. Yönetimin bir çıkış yolu bulması gerektiğini belirten Tatangalar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Sakarya Halkı ve Sakaryaspor Yönetim Kurulu’na;

Sakaryaspor’un dernek hüviyetine kavuşup, genel kurulca seçilen yönetim kurulu tarafından yönetilmeye başlanmasından bugüne kadar yaşanan gelişmeler veTatangalar'ın, tavrı herkesin malumudur.

Kulübümüzün bugün içinde bulunduğu şartlar düşünülerek, aşağıda belirtilen hususlarda açıklama yapılması zaruri hale gelmiştir:

1-) Takımımızın puan cetvelinde arzu edilen yerde olmaması sonucunda oluşan tepkiler karşısında, aylardır “ara transfer” dönemini hedef gösteren yönetim kurulunun, başlangıcından bugüne kadarki “ara transfer performansı” derin bir hayal kırıklığına yol açmıştır. Hergün 2–3 oyuncunun denenmek üzere kampa davet edilmesi sebebiyle deneme tahtasına döndürülen hazırlık kampı ortamı ve bugün itibariyle takımımıza kazandırılan oyunculara bakıldığında, yönetim kurulunun transfer dönemine yönelik herhangi bir planlama yapmadığı anlaşılmaktadır.

Takım kadromuzun hali hazırdaki durumu, zorlu geçecek 2.yarıda takımımızı arzu edilen noktaya taşıyacak kapasiteden oldukça uzaktır. Bu nedenle; transfer döneminin sonuna kadar, düşme hattından en kısa sürede uzaklaşmamızı sağlayacak donanımda oyuncuların takıma kazandırılması gerekmektedir.

2-) Sakarya Gazeteciler Cemiyeti tarafından gündeme getirilen ve Tatangalar  tarafından bir adım ileriye taşınan “kaynak arayışı ve şehir olarak silkelenme” çabalarına karşı yönetim kurulunun sergilediği umursamaz tavır anlaşılamamaktadır. Kulübümüzün geçmiş dönemden gelen borçları ile birlikte, tehlikeli bölgeden uzaklaşması için yapılması gereken zorunlu transferleri gerçekleştirmek amacıyla ihtiyaç duyulan maddi kaynakların elde edilmesine yönelik çözüm yolları tüm açıklığıyla ortaya konulmasına rağmen, yönetim kurulunun önerileri dikkate almayarak kendi doğrularının peşine düşmesi ve kendi yöntemiyle ilerleme kaydedemediği görülmektedir. Bu nedenle; hiç vakit geçirmeden, ortak aklın doğruları hayata geçirilmeli ve “gölge etmeyin” edebiyatı terk edilmelidir.

3-) Nihayetinde, ticari bir alışverişin sonucunu ve bu alışverişin diğer bir adımının “değer kaybını” da içeriyor olmasını göz ardı ederek, bu operasyonu “bir zafer” gibi lanse etmek büyük yanlıştır. Koç Holding ile yapılan sponsorluk anlaşması ve söz konusu holding yetkilisinin aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticisi sıfatı taşıması paralelinde, milli futbolcularımız Onur ve Furkan’ın Fenerbahçe’ye pazarlanmış olması çok manidardır.

Kaynak oluşturmanın yüzlerce yolu bulunmasına ve bu yollardan hiçbirinin denenmemiş olmasına rağmen, kulübümüzün yarınları olan milli oyuncularımızın “mecburiyet” kılıfı altında gözden çıkarılması kabul edilebilecek bir davranış modeli değildir.

4-) Son dönemde, Sakaryaspor içerikli gelişmelerin birkaç cümle beyanatla veya resmi sitede iki satırla geçiştiriliyor olması, Sakaryaspor Yönetimi’nin göreve başladığı ilk günden itibaren sergilediği “iletişim özürlü” tarzını doruk noktaya taşımaktadır. Sakaryaspor Yönetimi acilen profesyonel bir iletişim şirketinden destek almalı ve kamuoyu ile kurulması gerekli köprüleri hayata geçirmelidir. Yıllarca “şeffaflık-şeffaflık” diye çırpınan Sakaryaspor taraftarı, bu tarz yönetim modellerinden bıkmıştır ve yeni bir açılım beklemektedir.

Sakaryaspor ile ilgili her türlü gelişmenin Sakarya halkı ile detaylı olarak paylaşılması zorunludur.

Yukarıda dile getirilen görüşlere ilave olarak ve açıkça belirtmek isteriz ki; takımımızın ligin ikinci yarısında arzu edilen noktalara gelememesi ve korkulanın gerçekleşmesi halinde, sorumluluğun tamamı şu anda görevde olan Sakaryaspor Yönetim Kurulu’nun omuzlarındadır. Ortaya çıkacak bir başarısızlığın bedelini ödemek, yönetim kurulu için çok ağır olacaktır.

”Enkaz devraldık” söylemleri bugün itibariyle hükmünü yitirmiştir ve Sakaryaspor Yönetimi en kısa zamanda çözüm yollarını bulmak zorundadır.

Ayrıca, içinde bulunulan kritik süreç sebebiyle, Sakaryaspor yönetiminin istifa etmek gibi bir lüksü de bulunmamaktadır.

Tatangalar, uzun süren ve iyi niyetli bekleyişlerinin karşılığını görememiş olmalarının sonucunda, ilk ve son kez olmak üzere, Sakaryaspor Yönetim Kurulu’nu uyarmaktadır.

Bu uyarının dikkate alınması, öncelikle yönetim kurulu olmak üzere, hepimizin yararınadır.

Saygılarımızla

Tatangalar

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]