Taşdeviren'den işgaliye bedeli sorusu

MHP Milletvekili Adayı Gökhan Taşdeviren çalışmalarına son hızla devam ediyor. Son olarak Ozanlar mahallesi Perşembe pazarında pazarcı esnaflar ve mahalle üzerindeki kahvehaneleri ziyaret eden Taşdeviren ve beraberindeki heyet saha çalışmalarıyla beğeni topluyor.
 
Pazarcı esnafa Kocaeli Büyükşehir\'de işgaliye bedelinin kaç TL olduğunu soran Taşdeviren bazı pazarcıların mukayese yapabildiğini gördü. Bunun üzerine "Niçin itiraz etmiyorsunuz? Kocaeli\'nde işgaliye bedeli Sakarya\'dan düşük, bunun hesabını yetkililerden sorun. Nasıl hesaplanmış, emsal nedir?" diye sordu. Pazarcı esnaftan bazıları "Ne yapabiliriz? Bizden yılda 3.000 TL alınan arkadaşlar var. Vermezsen buraya sokmazlar, sıkıntı olur. Ekmek paramız çıkaracağız diye işgaliye parasına çalışıyoruz" dediler.

Taşdeviren "Esnafın en kadar gelir elde ettiğini hesap etmeden "Tok açın halinden anlamaz" mantığıyla para almaya bakıyorlar. Bu işi çözeceğiz, bize yetki verin" dedi.
 
Pazar yerinde yaptığı incelemede tuvalet sıkıntısı olduğunu gren Taşdeviren esnafla bu konuyu görüştü. Taşdeviren "Her tezgahta iki kişi burada en az 300 kişi var. İki saatte bir tuvalet ihtiyacı duysa saatte vatandaş ve çevre esnaf hariç 150 kişi ihtiyaç görmek zorunda. Gelsinler yetkililer görsünler. Adam başı 30 saniye ihtiyaç süresi düşüyor. Burada kuyruk var, ayıptır, bunu da mı çözemiyorsunuz?" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]