Tasarruf bilincini yeniden canlandırmalıyız

Akbank Kurumsal Sosyal Sorumluluk İletişim Yöneticisi Suna Yeşilli Gönener, Sakarya Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine yönelik ‘tasarruf’ konulu bir seminer verdi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen seminerde Gönener, eğitimci adayı öğrencilere finansal okuryazarlık ve tasarruf bilinci konularında bilgiler verdi. Türkiye ekonomisinin en önemli sorunları arasında görülen tasarruf açığının çözümlenmesi hedefine destek vermek için 2012 yılında tasarruf seferberliği başlattıklarını söyleyen Gönener, bu kapsamda aynı yıl gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen “Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar” projesini de başlattıklarını ifade etti.

Tasarruf oranları çok düştü
Söz konusu projeyi sosyal sorumluluk çerçevesinde yürüttüklerini ve proje ile ilkokul öğrencilerine tasarruf bilinci vermeyi hedeflediklerini anlatan Gönener, “Toplumumuzda daha önce tasarruf konusunda belli bir hassasiyet vardı. Ancak son zamanlarda artık tüketici bir topluma dönüştük. Hane halkından başlayarak tasarruf oranları çok fazla düşmeye başladı. Bununla ilgili yapılan istatistiklerde, özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanların tasarruf oranlarının çok düşük olduğu görüldü. Bir şekilde biz de artık tüketen bir toplum haline geldik. Büyükşehirlerde tasarruf oranları düşüktü ancak kırsalda da bu oran düşmeye başladı. Bizi alarma geçiren de bu oldu aslında” ifadelerini kullandı.

Okul etkinlikleri

Proje kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik okul etkinlikleri ve tiyatro oyunları düzenlediklerini aktaran Gönener, sınıf içi etkinliklerde çocuklara harçlıklarını sadece harcamak için değil, yardım ve birikim gibi amaçlarla da kullanabilecekleri yönünde bilgiler verdiklerini, bu yıl sahnelenmeye başlanan ‘Aile Ağacı Tiyatro Oyunu’nda ise tasarruf ve aile değerleri hakkında mesajlar verdiklerini ifade etti. Gönener, proje ile tasarruf bilincini Türk halkında tekrar uyandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]