Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanını Seçti

Sınırlı Sorumlu Adapazarı İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Genel Kurulu'nda Nihat Kobal başkanlığa seçildi.

Ticaret Borsası'nda yapılan genel kurulda oy kullanan 149 üye, yeni kurulan kooperatifin yönetim kurulu üyeliklerine Nihat Kobal, Bülent Tunç, Ali Çiftçi, Erol Demircioğlu, Sait Erdal Tunay, Halit Karaduman ve Sedat Bülbül'ü seçti.

Genel kurulda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ankara'dan gelen istekler doğrultusunda besi ahırcılığı yapan üreticilere şehir merkezinden çıkmaları yönünde baskı yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, ''Ferizli ve Sinanoğlu beldelerinde tahsis edilen 850 dönümlük arazide yapılacak besicilik entegre tesisleri bizi de memnun etti. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür çalışmalara her zaman destek vereceğiz. Biz sizleri yeni yeriniz olana kadar idare edeceğiz. Ama sizlerde temizliğe, çöp atıklarına ve kokuya dikkat edeceksiniz. Vatandaşlarımızdan yazılı şikayet belediyemize ulaşırsa ceza keseriz” dedi.

Kooperatif Kurucu Başkanı Nihat Kobal ise besi ahırcılığı yapan 120 üretici ve Kasaplar Odası   üyeleriyle ortaklaşa alınan karar gereğince kooperatif çatısı altında buluştuklarını belirterek,  ''Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, Ferizli ve Sinanoğlu belediye başkanlarımızın destekleriyle bölgede besiciler için 800 dönüm arazi tahsis edildi. Geçmiş yıllara baktığımız da İstanbul'un yüzde 34 et üretimini ilimiz karşılıyordu. Ama şimdi sadece yüzde 4 karşılayabiliyoruz. Tarım ili olan Sakarya'da hayvancılık bitmiş durumda.Türkiye'de hayvan sıkıntısı var. Şu zamana kadar kırmızı ete yüzde 50 zam yapıldı.15 TL hayvan kesiliyor. Bu fiyatlar önümüzdeki günler de artacak” diye konuştu.

Genel kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Sinanoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Sevinç ve üyeler katıldı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]