Tarımda Gelişim İçin Çalışmalar Sürüyor

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü, çiftçilere sertifikalı buğday tohumu ve fiğ tohumu dağıttı.

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Özel İdare tarafından desteklenen “Mahsul Fiyatına Tohumluk Projesi” kapsamında Kaynarca, Taraklı, Geyve ve Adapazarı ilçesinde bulunan çiftçilere 121 ton sertifikalı buğday tohumu dağıttı.

Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, kaliteli buğday üretiminin artırılması için kaliteli ve sertifikalı tohumluk kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Bilindiği üzere bir ülkede tarımsal gelişmişlik seviyesinin göstergelerinden birisi de o ülkede genetik potansiyeli yüksek çeşitlerin sertifikalı tohumluklarının çiftçiler tarafından kullanılma derecesidir. Yapılan araştırmalar sonucunda ıslah edilmiş üstün genotipli çeşitlere ait sertifikalı tohumlukların üretimde kullanılması ile türden türe değişmekle beraber yüzde 20 ile yüzde 50'lere varan verim artışı sağlandığı görülmüştür. Sertifikalı tohumluklarla elde edilen üretim artışına ilave olarak ürün kalitesi de artmaktadır. Bu sebeple Kaynarca, Taraklı, Geyve ve Adapazarı ilçelerinde çiftçilerimize İl Özel İdaresi destekli 121 ton sertifikalı buğday tohumu dağıttık” dedi.


Çakar, “Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi” kapmasında kaba yem açığını kapatmak, hayvanlara daha ucuz yem kaynağı sağlayarak hayvansal üretimin maliyetini düşürmek ve buna bağlı olarak hayvancılığın gelişmesini sağlamak maksadıyla İl Özel İdaresi katkılı 190 ton fiğ tohumu dağıtımı yapıldığını kaydetti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]