Tarihte Bir İlki Gerçekleştirdiler

Sakarya tarihinde ilk defa bir bando, marşların dışında müzikal armoni konseri verdi.

Tarihte bir ilki gerçekleştirdiler

Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosu, 3 Nisan AKM ve 15 Nisan AFA’da olmak üzere

2 büyük armoni konseri icra etti.

Sakarya Belediye Bandosu, 1900’lü yılların başında Adapazarı Bandosu olarak kuruldu. 2000 yılından sonra Merkez Belediyeden görevi devralarak, Sakarya Büyükşehir Bandosu olarak çalışmalarına devam ediyor.Yaklaşık iki yıldır da, şef Cevat Yurdakul eşliğinde Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosu yeni bir açılıma imza attı. Armoni boyutunda dünya klasiklerini icra eden bir orkestra haline geldi.

Konseri Sakaryalı Sanatçı Akif Yener sundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosu 4 tane misafir olmak üzere 23 sanatçı ile konser verdi. Şef Cevat Yurdakul’un yönetimindeki konsere, Flütte Sibel Çelik, Ritm Gitar da Serdar Hızal, Bas Gitarda Gökhan Al ve Klavyede Caner Tokyay misafir sanatçı olarak katıldı. Enstrumanların yüzde 90’ı metalden oluşmakta; bir ağaç, iki telli, bir de tuşlu enstruman mevcut. Konser, Sakaryalı Sanatçı Akif Yener’in sunumuyla ayrı bir renk ve anlam kazandı, aynı zamanda kendisi konserde Tenor’la icracı olarak bulundu.

Şef, Cevat Yurdakul tarafından yönetildi

Cevat Yurdakul, 1951 doğumlu, evli ve 2 çocuk babası. 34 yıl silahlı kuvvetlerde görev aldıktan sonra emekli oldu. Dünyanın birçok ülkesinde armoni, flarmoni ve senfoni konserleri verdi.yaklaşık 2 yıldır Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosu şefi olarak bandoya başarılar kazandırmakta.

Konser Büyüledi…

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun, AKM ve AFA Tiyatro Salonu'nda verdiği konser alışılmışın dışında dakikalarca ayakta alkışlandı. Yaklaşık 1 yıl süren hazırlık sonrası meydana gelen konserde; Dünya klasikleri, Flemengo, Türk klasikleri ve film müziklerinden oluşan 13 eseri özenle icra eden Büyükşehir Belediyesi Bandosu, izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Repertuar ; One Moment İn time, Pantom Opera, Tuna Valsi, Desparado, Lion King, Sambatina, Kendi kültürümüze Türk Tasavvuf müziğine ait olan Yunus emre, Şeyh Şamil’den Azeri halk şarkıları,Raki, Swat, Pembe Panter, Just Suit, Ney nanana eserlerinden oluştu.

“Konserin tekrarını istiyoruz”

Sakaryalı müzikseverlerden büyük beğeni toplayan konserin tekrar sahne alması için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlun’dan halkın isteği bulunmakta. Halk, “Bando deyince marşlar akla geliyor.Böyle bir konser beklemiyorduk.Yaşamış olduğumuz bu coşkuyu bir kere daha yaşamak ve sevdiklerimize de bunu yaşatmak için bu müzisyenlerin tekrar sahne almasını istiyoruz. Bandoya gereken önem verilmeli.” diyerek, bu başarının daha geniş kitlelere ulaşması gerekliliğini vurguladı.

Sakarya Haber Ajansı / Yurdagül Özkalan

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]